Silvia Paluoja: Ärivaidlus võltsitud e-kirjaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvia Paluoja.
Silvia Paluoja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Minu tööaadressil potsatab e-postkasti kiri. Saatja on võõras ja sisu arusaamatu. Klõpsan selgitusesoovi ja tunnen, kuidas vererõhk tõuseb. Olen tiritud väidetavalt minu tööaadressilt(!) ja oma nimel saadetud kirjaga kahe osaühingu ärivaidlusse.


Ahmin õhku! Meie “patsiga poiss” selgitab isikliku e-posti aadressi kopeerimise võimalikkust ja seda, et internetimaailmas oleme vaid näiliselt turvatud. Teavitan peatoimetajat ja teen avalduse Lääne politseiprefektuurile. Saan kinnituse, et OÜ Marko Ehitusmeistrite juhatuse liikme Marko Paldise ja OÜ Ressitoni vahel tekkinud arusaamatuste klaarimisel on esimene kasutanud teise mõjutamiseks minu kui ajakirjaniku nime. Enda au ja väärikuse kaitseks võin pöörduda kohtusse.



Mitte just erandjuhtumi järeldus: kontrollimata ei saa kedagi usaldada, kõige vähem e-keskkonnas, kus kahjuks e-kirju veel ametlikeks dokumentideks ei loeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles