Rahvusarhiiv toob arhivaalid Pärnusse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muuseum.
Pärnu muuseum. Foto: Ants Liigus

Alates 10. septembrist jätkab rahvusarhiiv Pärnus arhivaalide kauglaenutust, arhiivihuvilised saavad tellitud arhivaalidega tutvuda Pärnu muuseumis.

Arhivaalide kauglaenutuse teenus rahvusarhiivist väljapoole võimaldab arhiiviainest mugavalt kasutada ja toetab arhiiviallikaile tugineva uurimis- ja õppetööga tegelemist kodukohast lahkumata. „Uurijail on reeglina võimalik laenutada heas füüsilises seisundis ja alates 18. sajandist pärinevaid arhivaale, mida ei ole digiteeritud ning millele ei kehti juurdepääsupiirangud,“ selgitas Birgit Kibal rahvusarhiivist.

Iga tellimuse vaatab läbi ja teeb laenutuse üle otsuse rahvusarhiivi klienditeeninduse eest vastutav arhivaar. Tellija tasub kauglaenutuse eest vastavalt hinnakirjale. Rahvusarhiiv transpordib arhivaalid sihtkohta iga kuu 10. kuupäevaks, välja arvatud suvel.

Arhivaalide kauglaenutuse tellimusi saab rahvusarhiivile esitada e-kirjaga, telefoni teel või päringuvormide kaudu virtuaalsest uurimissaalist www.ra.ee/vau/.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles