Pärnumaa omavalitsused panustavad jalgrattaturismi arengusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid. Foto on illustreeriv.
Jalgratturid. Foto on illustreeriv. Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS

Pärnus Maarja-Magdaleena gildis toimus projekti "Central Baltic Cycling" raames töötuba, kus Pärnumaa omavalitsused ja turismiarendajad arutasid piirkonda läbivaid jalgrattavõrgustiku marsruute. Projekt toetab Kesk-Läänemere piirkondade vahelist koostöövõrgustiku arendamist ja parandab regiooni konkurentsivõimet.

Projekti „Central Baltic Cycling“ raames toimunud töötoas kohtusid Pärnumaa kohalike omavalitsuste esindajad ja turismiarendajad. Kohtumisel arutati põhjalikult läbi Pärnu maakonda läbivad rattamarsruudid, mille aluseks võeti 2009. a Pärnumaa omavalitsuste liidu koostatud jalgrattateede võrgustiku „Pärnumaa VELO“ väljaarendamise kava.

Selles kavas on välja toodud 11 tulevikus arendatavat marsruuti, mille raames tegid kohalikud omavalitsused ettepanekuid olemasoleva trassi muudatusteks ja alternatiivsete, jalgrattaturistile sõbralikumate teede kasutamiseks. Eksperdina osales töötoas jalgrattaklubi Vänta Aga president Rein Lepik.

Projekti ühe tulemusena valmib Lääne-Eestit kattev jalgrattamarsruutide trükis, mis moodustab terviku teiste projektis osalevate riikide partnerite välja antavate brošüüridega.

Samasugused piirkondlikud töötoad toimuvad sel nädalal Läänemaal ja Saare maakonnas ning järgmisel nädalal Hiiumaal.

Töötuba toimus projekti „Jalgrattateede võrgustiku arendamine ja edendamine Kesk-Läänemere piirkonnas“ raames. Projekti rahastatakse osaliselt Kesk-Läänemere INTERREG IV A programmi 2007-2013 prioriteedi „Majanduslikult konkurentsivõimeline ja uuenduslik piirkond“ alt.

Pärnumaa osaleb projektis „Central Baltic Cycling“ läbi regionaalse katusorganisatsiooni MTÜ Lääne-Eesti Turism, mis ühendab piirkondlikke turismiarendusorganisatsioone. Pärnumaalt on partneriks SA Pärnumaa Turism. Samuti panustavad projekti Pärnu linna- ja maavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles