Ratturid läbisid matkatee Oandust Iklasse 23 tunniga

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viiest seiklussportlasest koosnev seltskond läbis 370kilomeetrise RMK matkatee Lääne-Virumaalt Oandust Pärnumaale Iklasse maastikuratastel rekordilise 23 tunniga.

Viieliikmeline rattameeskond koosseisus Randy Korb, Heiti Hallikma, Reigo Luurmees, Erki Erm ja Alari Kannel alustas sõitu Lahemaalt Oandust kell 20.15 ning lõpetas järgmise päeva õhtul kell 19.15 Iklas.

Rattameeskonna liikme Alari Kanneli sõnade kohaselt oli võetud eesmärgiks RMK matkatee võimalikult täpselt mööda tähistust sõites ühe ööpäevaga läbida, mis ka õnnestus.

“Rajal esineb lõike, mille läbimine eeldab head rattavalitsemisoskust ja kõige osavamgi maastikurattur peab olema valmis ratast käekõrval lükkama,“ ütles Kannel ja lisas, et rada täpselt järgides tuleb olla valmis nii märjaks kui mudaseks saamiseks.

Kanneli kinnitusel on eeskätt Harjumaale jääv osa rajast ratturile tehniliselt küllalt keerukas ja aeglasemalt läbitav ning poolel teel oldi graafikust maas. “Raja teine pool läks kiiremaks, kohati sai pikki lõike kuni 30kilomeetrise keskmise kiirusega võtta,” ütles Kannel.

RMK kutsub kõiki matkateed läbinud matkaseltskondi oma kogemusi teistega jagama. RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo ütles, et matkateed on läbinud ilmselt juba mitmeid nii jalgsi- kui rattaseltskondi, mistõttu tagasiside on oodatud.

“Kõik matkatee läbinud inimesed saavad RMK kodulehel täita ankeedi ja laadida üles pildid, mis annavad kinnituse raja läbimise kohta,” ütles Marge Rammo ja lisas, et esimesed sissekanded koos soovitustega on juba üleval.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ja lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja -pärandist, kultuurist ja puhkamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles