Kihnu ja Manilaiu rannakalurid said loa sügispüügiks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räimed. Foto on illustreeriv.
Räimed. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Põllumajandusminister avas käskkirjaga tänasest kuni 15. oktoobrini räimepüügi Liivi lahel Kihnu saare ja Manilaiu saare püsielanikest kutselistele kaluritele, kes püüavad kala kaluri kalapüügiloa alusel.

Et valitsus suurendas Pärnu maakonnale kehtestatud räime lubatud saaki, saavad Kihnu ja Manilaiu kalurid tänase seisuga välja püüda veel kuni 90 tonni räime.

Valitsuse määrusega suurendati kaluri kalapüügiloa alusel aastast lubatud räimesaaki Pärnu maakonnas 480 tonni võrra. Sellega soovitakse leevendada väikesaarte kalurite keerulist olukorda, mille põhjustas senine erakordselt madal püük võrreldes eelmiste aastatega.

Kokku on 2012. aasta lubatud räimesaak Pärnu maakonnas 5990 tonni, millest ära on kasutatud 5899,55 tonni ning kasutamata osa 90,45 tonni.

Räimekvoodi suurendamine oli võimalik, kuna Euroopa Komisjon kandis Eestile taotluse alusel üle meie möödunud aastal kasutamata jäänud räimekvoodi.

Põllumajandusministri käskkiri jõustub täna ning Kihnu ja Manilaiu rannakalurid võivad sügispüüki alustada homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles