Kilingi-Nõmmel süttis korstnas tahm

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile pärastlõunal põles Kilingi-Nõmmes elumaja korstnajalas tahm. Inimesed põlengus viga ei saanud.

Eile kell 14 anti häirekeskusele teada, et Saarde vallas Kilingi-Nõmme linnas on tahmapõleng kahekorruselise elumaja korstnajalas.

Päästjate saabudes oli suurem tahmapõleng kustunud, korstnast tuli helehalli suitsu ning ühe siibri ja tahmaluugi vahelt oli näha hõõguvat tahma.

Päästjad kontrollisid korstnajala üle ja selgitasid majaomanikele tuleohutusnõudeid. Kohustuslik suitsuandur oli majas olemas.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink tuletab meelde, et küttehooaeg on kohe algamas ja juba praegu tuleks korstnad puhtaks pühkida ning küttekehad üle kontrollida.

„Kord viie aasta jooksul peab ka eramajas küttesüsteemid üle kontrollima kutseline korstnapühkija, kortermajades igal aastal. Hooldamata ahjust-pliidist või korstnast sai eelmisel talvel alguse mitu ränkade tagajärgedega tulekahju, mida oleks saanud küttekehade hooldamise abil ära hoida,“ ütles Trink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles