Vikipeedia otsib kultuurimälestiste pilte

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist aastat korraldavad MTÜ Wikimedia Eesti ja muinsuskaitseamet 1.–30. septembrini fotovõistluse „Kultuurimälestised Vikipeediasse“.

Kümme parimat fotot saadetakse edasi konkursile „Wiki Loves Monuments“, mis nüüdseks on kasvanud ülemaailmseks. Mullu osales selles 18 Euroopa riiki ja kokku laaditi üles rohkem kui 65 000 fotot.

Võistlusel võib osaleda igaüks piiramatu arvu fotodega. Eriti oodatud on jäädvustused mälestistest, millest vabas veebientsüklopeedias veel pilte pole. Seda saab kontrollida Vikipeedia mälestiste loenditest. Fotod tuleb avaldada vaba kasutuse litsentsi all ja laadida konkursi kodulehelt leitava vormi abil üles septembri jooksul.

Eriauhindu on pannud välja näiteks Tartu linn parimate Tartu fotode eest, Tartu ülikool parima ülikooliteemalise pildi eest ja Võru instituut ajaloolise Võrumaa fotode autoritele. Auhinnalistest teostest koostatakse rändnäituski. Fotosid hindab asjatundjatest koosnev žürii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles