Etnomuusikud Jazzklubis

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandra Sillamaa.
Sandra Sillamaa. Foto: Pärnu Postimees

Tänane Endla Jazzklubi on taas etnomuusikute päralt. Kell 21.30 tutvustab oma esimest helikandjat rahvamuusikat tänapäevaselt käsitlev noorte muusikute punt Paabel.


Paabel on mõttesähvatus, katsetus läheneda pärimusmuusikale vabameelselt, saades inspiratsiooni bändisisesest sünergiast.



Omapärane kooslus jazz- ja pärimusmuusikutest on see, mis koosluse lühikese tegutsemisaja jooksul juba paljusid vaimustanud on.



Nüüd on Paabel värskelt valmis saanud oma esimese plaadi “Epöpoa”, mida kontserttuuril üle Eesti tutvustab.



Paabeli liikmed paistavad silma multifunktsionaalsusega: rahvapäraste puhkpillide puhuja Sandra Sillamaa mängib tundlikult nii pikkvilet, torupilli kui sopransaksofoni.



Bändi laulja Arno Tamme värskeimate projektide hulka kuuluvad Tormise “Meestelaulud” ja rokkooper “Ruja”.



Kitarrist Erko Niit, löökpillimängija Tõnu Tubli ning bassimees Tanel Kadalipp on tähelepanu ja tunnustust pälvinud dþässmuusika ja omaloominguliste projektidega. Nende lood põimivad omavahel kokku vanad pillilood, regilaulud ja omaloomingu.



Tõnis Mägi on nimetanud Paabelit üheks olulisemaks uueks tulijaks eesti muusikas. Paabel on peale Eesti esinenud Soomes, Leedus, Ungaris ja USAs. Paabeli kohta saab rohkemat teada nende kodulehelt

www.paabel.com

.



Endla Jazzklubi on külastajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles