Pärnumaal sai augustis kirja 75 sündi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu
Vastsündinu Foto: Liis Treimann/Postimees

Augustikuus registreeriti Pärnumaal 75 väikese ilmakodaniku sünd, vastsündinutest 32 olid poisid ja 43 tüdrukud.

75 sünnikandest vormistati 30 maavalitsuses , 45 kannet koostati maakonna omavalitsustes.

„Titerikkamad omavalitsused augustis olid Paikuse vald ja Sindi linn – mõlemas omavalitsuses väljastati  esimene nimeline sünnidokument seitsmele lapsele,“ rääkis  maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk. Viie lapse sünd pandi kirja Halinga ja Vändra vallavalitsuses.

Augustis said sünnidokumendi kolm kaksikutepaari.  Kahe väikese tüdruku võrra rikastus üks Pärnu linna ja üks Halinga valla pere. Are vallas elav pere viis aga haiglast koju õest-vennast kaksikutepaari.

„Kui tavaliselt olid suvekuudel  sünniarvud ikka suuremad kui aasta külmematel kuudel, siis tänavu- suvine statistika räägib teist keelt: augustikuu lõppedes oli Pärnumaal kaheksa kuuga  koostatud 29 sünnikannet vähem kui aasta tagasi ja langus algas juunis,“ selgitas Rausk.

Iive oli Pärnumaal  augustis negatiivne. Kurvema poole sündmusi kanti augustis registrisse 92, suri 49 meest ja 43 naist.

Abielusid sõlmiti möödunud kuul 49. 46 paari ütles oma jah- sõna maavalitsuses, 3 paari koguduses.

„Kui sünnid näitavad langusemärke, siis abiellumistega on vastupidi : tänavu kaheksa kuuga on sõlmitud abielude arv kahekümne võrra suurem kui möödunud aasta samal perioodil,“ teavitas Rausk.

Kokkuleppelisi abielulahutuse kandeid koostati 12.

Positiivseid nimemuutmise otsuseid väljastati  11.

2011. aasta augustis  oli sünnikannete arv  87, surmajuhtumeid pandi kirja samuti 87. Abielu sõlmis 44 ja lahutas 15 paari.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles