Hans H. Luige ja Elmar Lepa vaidlus jõudis kohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Hans H. Luik koos kunagiste äripartnerite Elmar Lepa ja Garri Suugiga kohtusaalis.
Ärimees Hans H. Luik koos kunagiste äripartnerite Elmar Lepa ja Garri Suugiga kohtusaalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ettevõtja Hans H. Luik teatas 2009. aasta suvel õiguskaitseorganitele, et poolenisti temale kuuluvast SuurSepa Arendusest on nõukogu otsuseta kantud Lepa Kaubakeskusele 5 miljonit krooni. Nüüd on firmast väidetavalt raha välja viinud mehed usalduse kuritarvitamise süüdistuses kohtu all.

Elmar Lepp ja Hans H. Luik soovisid Suur-Sepa 13a ehk nn veetorni kinnistust Pärnus arendada kommertskinnisvara. Loodi SuurSepa Arenduse AS, milles mõlemal mehel oli võrdne osalus. Augustis 2007 võeti kinnistu arendamiseks viis miljonit krooni pangalaenu, mis laenati aga edasi Lepa Kaubakeskus OÜ-le. SuurSepa Arenduse poolt kirjutasid alla juhatuse liige Garri Suuk ja nõukogu liige Lepp, kes esindas raha saavat Lepa Kaubakeskust juhatuse liikmena, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Suuk väidab, et vastav nõukogu otsus oli olemas, kuid see võis minna kaotsi pankrotimenetluse käigus, kui haldur kõik dokumendid ära võttis.

Luik tunnistab, et ta andis Elmar Lepa firmale mitmel korral laenu, millest osa õnnestus tagasi saada. Kaks miiljonit kanti tema firmale tagasi kohe pärast seda, kui SuurSepa Arenduselt oli raha laenatud, ja ta ei teadnud siis, et see oli osaliselt tema enda raha.

Luike küsitleti täna kohtus ligi kaks tundi. Tema hinnangul on suur õnn, kui äripartnerid teineteise ees ausaks jäävad.

Luik ütles, et nõukogu otsust laenu andmiseks olla ei saanud, sest 2007. aasta suve lõpul poleks ta Lepa firmale enam laenanud, kuna varasemad võlad olid maksmata. Ja mujaltki tulnud infot, et Lepal on palju võlgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles