Juhtkiri: Ohutult lasteaeda ja kooli

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Liiklusohutuse suurendamine, kui autosid tänavaile järjest juurde tuleb, on eriti lasteaedade ja koolide läheduses suures osas kohaliku omavalitsuse teha. Autojuhid võivad ju viisakad olla ja liiklusviisakus paistab tõesti iga aastaga suurenevat, kuid kui kõnniteeta tänavale peavad ära mahtuma kaks rada sõidukeid ja hariduse järele tõttavad jõmpsikad, on asi ohutusest kaugel.

Tänane Pärnu Postimees annab põhjaliku ülevaate sellest, mida tuleks Pärnu lasteaedade ja koolide juures muuta, et teekond noortele ilmakodanikele võimalikult turvaliseks muutuks. Tihti viivad vanemad oma võsukese tänapäeval küll autoga otse ukse ette ja võtavad samast peale, kuid see pole põhjendus.

Probleeme, nagu selgus, on linnas väga palju. Puudus on ülekäiguradadest ja liiklusmärkidest, nii mõnegi tee ääres varitsevad kraavid ja ikka ja jälle tuleb jutuks linnatänavate säästuajal valdavaks muutunud pimendamine. Vähendatud valgustus ja (liiklus)turvalisuse langus on omavahel paratamatult seotud.

Pärnu linnavalitsus lasteaedade ja koolide liiklust puudutavatele probleemidele õnneks läbi sõrmede ei vaata ja prioriteedidki on järgmiseks aastaks paigas. Tähtsuse järjekorraga – kõigepealt kõnniteed, sõiduteed ja alles siis parklad – võib igati nõustuda. Kindlasti on mõne lasteaia juures, nagu näiteks Pöialpoisi läheduses, parkimisala üpris piiratud, kuid võrreldes teiste sama valdkonna probleemidega, näiteks puuduv kõnnitee Rääma kooli juures Oja tänaval, on see väike mure.

Kõneldes lasteaedadest, koolidest, liiklusest ja turvalisusest, ei pääse kuidagi mööda Noortepargis toimuvast. Muidugi võib linnavalitsus rääkida raha- ja politseipatrullide vähesusest, kuid see, et pimendatud pargiala peavad lapsed ja ohtrad vägi- ja lõhnajoogitarvitajad omavahel jagama, ei lähe kohe mitte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles