Pärnu koolieelikud jooksid rannas võidu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolieelikute murdmaajooks Pärnu rannas.
Koolieelikute murdmaajooks Pärnu rannas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna ennelõunal toimus Pärnu rannas linna lasteaedade vanimate rühmade mudilastele ehk koolieelikutele murdmaajooks, millest võttis osa kokku 304 last 13 lasteaiast .

Lapsed jooksid Pärnu rannahoone seene juures rannaliivale mahamärgitud rajal rühmade kaupa ja kirja pandi iga jooksu esimese ja kümnenda lõpetaja aeg. Raja pikkus oli 150 meetrit.

Umbes pool tundi enne jooksu sõudis merelt linna kohale sünkmust vihmapilv ja varem kohale jõudnud lapsed kogunesid paduvihma eest rannahoone seene alla varjule. Kes olid aga teel randa, pärisid telefonitsi korraldajatelt jooksu toimumise kohta infot.

Kella 10ks vihmasadu lakkas ja laste võidujooks rannas algas õigeaegselt. Kuigi kõik jooksjad olid tublid, oli teistest pisut tublim parima jooksuaja kirja saanud Pöialpoisi lasteaia II võistkond, neile järgnesid Päikesejänku ja Kastani lasteaia koolieelikud.

Nii mõnigi mudilane päris pärast jooksu oma õpetajalt, kas nad rohkem joosta ei saagi.

Üks jooksu korraldajatest, Pärnu spordikooli metoodik Reet Lüdig kiitis lasteaialapsi väga. „Korraldame lasteaedadele kaks-kolm spordiüritust aastas ja osavõtt on alati väga aktiivne,“ märkis ta.

Tänasel jooksul oli ühtekokku 19 võistkonda Pärnu linna 13 lasteaiast, vaid Kesklinna lasteaia mudilased jäid tulemata.

Sügisjooksu korraldajad on Pärnu koolispordiliit ja Pärnu linna spordikool.

Teine juba mitu aastat toimunud osavõturohke spordiüritus on lasteaedade kasvandikele kevadel südamenädala raames. Tänavu aprillis võttis sellest spordihallis toimunud spordipäevast osa koguni üle 400 mudilase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles