Pärnus sai valmis õendus- ja hooldusravikeskuse hoone

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ravi tänaval asuv õendus- ja hooldusravikeskuse hoone sai valmis.
Pärnus Ravi tänaval asuv õendus- ja hooldusravikeskuse hoone sai valmis. Foto: Urmas Luik

Reedel avatakse pidulikult Pärnus Ravi tänaval asuv Pärnu haigla õendus- ja hooldusravikeskuse renoveeritud hoone.

Ravi tänaval alustati 40 voodikohaga hooldusravi teenuse osutamist juba 2005. aastal.

Nüüd on Pärnu haigla õendus- ja hooldusravikeskuse renoveerimine jõudnud lõpusirgele, mille tulemusena on Pärnu haiglal võimalus pakkuda järgmisel aastal õendusabiteenust juba 103 tänapäevasel hooldusravi voodil. Praegu on patsientide teenindamiseks 80 voodikohta, mille sees on hooldekodu 20 voodit. Ülejäänud 23 hooldusravi voodikohta avatakse aasta pärast, teatas Pärnu haigla pressiesindaja Eda Amur.

Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse näol on tegemist ühe osaga Pärnu haigla kahe terviselinnaku idee teostumisest. Kahe terviselinnaku eesmärk on koondada Ristiku tänava hoonesse kogu aktiivravi koos psühhiaatria ja taastusraviga ning Ravi tänavale teenused, mis vajavad õenduskeskset kureerimist ning pikaajalisemat hooldusravi. Üks tähtis osa hooldusravis on patsientidele koduõendusteenuse osutamine.

Pärnu haigla juhatuse esimehe Urmas Sule sõnade järgi on Pärnu haigla õendus- ja hooldusravikeskus suurim ning moodsaim õendusabi ja hooldusravi pakkuv keskus Pärnumaal, kuhu on oodatud Pärnu ja selle lähiümbruse patsiendid.

Õendus- ja hooldusravikeskuse renoveerimine on toimunud Euroopa Liidu regionaalarengu fondi kaasrahastamisel, mille tulemusena on Pärnu haiglal võimalus osutada tänapäevast õendusabiteenust suuremale hulgale patsientidele ning samas pakkuda laiemaid töövõimalusi Pärnumaa inimestele.

Keskuse rekonstrueerimise maksumus on kokku 4,9 miljonit eurot, millest Euroopa regionaalarengu fondi toetus Pärnu haiglale on 2,3 miljonit.

Õendus- ja hooldusravikeskus on tänapäevane, kõikidele ehitustehnilistele ja tervisekaitse normidele vastav hoone. Laienenud keskus annab töötajatele suurepärase võimaluse oma teadmisi praktikas rakendada ja teha seda kõige professionaalsemal tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles