Seenehuvilised kogunevad Tihemetsas

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenenäitus.
Seenenäitus. Foto: Urmas Luik

Tänasest laupäevani toimub Tihemetsas Voltveti koolituskeskuses suur seenenäitus. Kel aga pelgalt vaatamisest väheseks jääb, võib asjatundjate juhendamisel suisa metsa seenejahile minna.

Eile käisid Voltveti koolituskeskuse õpetajad ja õpilased ümbruskonna metsades näituse tarbeks seeni korjamas. Enne minekut arvas Tihemetsa metskonna abimetsaülem Ivi Hiie, et umbes 150 liiki seeni peaksid nad ikka leidma. “Kui keegi kaugemalt mõne põneva seeneliigiga tuleb, võtame selle ka näitusele vastu,” lisas ta.

Suure tõenäosusega näeb Tihemetsas aga väljakäidud numbrist rohkem seeneliike, sest näiteks mullu oli väljas koguni 312 liiki. Tänavust vihmarohket, kuid soojavaest seeneaastat nimetas Hiie keskmiseks. “Vähemalt meie kandis on see seni küll nii,” nentis ta.

Peale seenenäituse saavad kohaletulnud osa loengutest ja kontserdist ning laupäeval toimuvad ennast varem registreerinud huvilistele retked Tihemetsa kandi metsa, kus õpitakse seeni looduses määrama.

Homme võivad huvilised osaleda ehitusseminaril “Puidu seen- ja mardikakahjustuste tõrje ja esmased taastustööd”. Laupäeval toimub seenetoitude degusteerimine, kus esitletakse kodukokkade valmistatud roogi ja soovijad saavad endale meelepäraste toitude retseptid kaasa.

Degusteerimise valmistab ette ja korraldab Tihemetsa metskonna töötaja, Aasa talu perenaine Vaiga Lill.

Kohaletulnutele on uudistamiseks väljas fotonäituski, mille põhiosa on kokku pandud arvutiõpetaja Värdi Soomanni looduspiltidest.

Kel asja vastu huvi, leiab ürituste täpse ajakava ja registreerimiseks vajalikud numbrid Voltveti koolituskeskuse kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles