Tele2 käivitab Pärnumaal üheksa uut 3G saatejaama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 avab Pärnumaal uusi mobiilse interneti saatejaamu, nii et nende klientide telefoni kasutamise võimalused avarduvad.
Tele2 avab Pärnumaal uusi mobiilse interneti saatejaamu, nii et nende klientide telefoni kasutamise võimalused avarduvad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Odavoperaator Tele2 ehitab tänavu Pärnumaale juurde üheksa uut 3G mobiilse interneti saatejaama, millest viis on juba käivitatud.

Tele2 Eesti tehnikadirektori Mart Nielseni sõnul on mobiilse interneti kasutajate arv ja mahud Pärnumaal hüppeliselt tõusnud ning kiiruse tagamiseks püstitatakse tänavu Pärnu linna, Aresse ja Sindisse üheksa uut 3G saatejaama. “Pärnu linnas on viis saatjat juba käivitatud ja ülejäänud jaamad lülitakse sisse sügise jooksul,” ütles Nielsen.

Tele2 Eesti teatas aprilli lõpus, et vahetab seoses 4G võrgu arendamisega kahe aasta jooksul välja kogu oma raadiovõrgu ja keskseadmed. Nielseni väitel toetavad uued seadmed kõiki Euroopas kommertskasutuses olevaid standardeid, milleks on 2G/3G/4G, ning tulevikus ka 4G edasiarendusi andmevoogude edastamiseks kiirusteni kuni 1 Gbits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles