Õendus-hoolduskeskuste rajamine kõikidesse maakondadesse on lõpusirgel

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Ravi tänaval avati pidulikult Pärnu haigla õendus- ja hooldusravikeskuse renoveeritud hoone.
Pärnus Ravi tänaval avati pidulikult Pärnu haigla õendus- ja hooldusravikeskuse renoveeritud hoone. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kõikidesse Eesti maakondadesse tulevad õendus-hoolduskeskused, kus saavad järelhooldust need, kes on eriarstiravi läbi teinud. Mõnel pool on niisugused keskused juba olemas.

Pärnus avati igati tänapäevane õendus-hoolduskeskus majas, kus enne uue haigla valmimist  Ristiku tänavas raviti sisehaigusi ja asus haigla lasteosakond. Vahepealsetel aastatel tegutses seal üksnes hooldusravi, mis nüüd jätkab oluliselt nüüdisaegsemas keskkonnas, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ehitus - esmalt küll osalised lammutustööd - algas ülemöödunud aasta detsembris, tänavu suvel saadi asjaga ühele poole. Maja valmis etapiti.

Praegu asub Ravi tänavas veel taastusravi ambulatoorne osa, aga see kolib varsti Ristiku tänaval valmivasse taastusravi- ja psühhiaatriakorpusesse. Siis on kogu suur maja hooldusravi päralt.

Pärnu õendus-hoolduskeskuse peatöövõtja oli YIT Ehitus. Kompleksi uuendamiseks kulus viis miljonit eurot, millest rohkem kui pool pidi haigla leidma, ülejäänu tuli Euroopa Liidult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles