Vaasa park ümbritsetakse piiretega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasa pargi ümber kerkib osaliselt piirdeaed, et inimesed vaes kohas üle tee ei tormaks. Foto on illustreeriv.
Vaasa pargi ümber kerkib osaliselt piirdeaed, et inimesed vaes kohas üle tee ei tormaks. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus kavatseb Endla teatri esise Vaasa pargi osaliselt piiretega ümbritseda, et takistada jalakäijate vales kohas üle tee minemist.

Pärast seda, kui linnabusside peatus Vee 4 ette koliti, on jalakäijad hakanud seal suvalises kohas üle tee minema. Kõige rohkem ületatakse Vee ja Akadeemia tänavat Aida tänava pikenduse juurest.

Jalakäijate ülekäigurajad on Pika ja Laia tänava juures. Kesklinna silla poolt pääseks üle tee silla alt läbi minnes, kuid see tundub paljudele suure ringina.

Politsei on olukorra pärast mures. Pärnu politseijaoskonna juht politseikapten Tõnu Kivis tegi Pärnu liikluskomisjonile ettepaneku leida mõni liikluskorralduslik lahendus, sest alles hiljuti pääses üks tüdruk avariist ainult tänu autojuhi kiirele reageerimisele.

Esmalt kaalus liikluskomisjon, kas Aida tänava pikendusele oleks mõtet jalakäijate ülekäigurada ehitada. See tundus olevat liiga ohtlik, sest autojuht ei pruugi busside varjust teele astuvat jalakäijat märgata. Tee kohal kõrguvaid ülekäiguradu pole Pärnusse ehitatud ja need on kallid.

Liikluskomisjon leidis, et kõige rohkem võib abi olla pargi serva pandavatest jalakäijate piiretest, mis Vee tänava ääres võiksid olla kogu pargi ulatuses ja Akadeemia tänava ääres osaliselt. Peale selle soovitati linnavalitsusel Aida tänava pikenduse juurde panna infotahvel, mis teatab, et üle tee pääseb silla alt.

Linnavalitsuse liikluse spetsialist Toomas Tammela lubas tõkked paigaldada mõne nädala jooksul.

Liikluskomisjon arutas ka Vee 4 elanike ettepanekut viia bussipeatus mujale, näiteks parkla serva, kuid leidis, et praegune asukoht on siiski peatusele kõige parem. Pikalt tänavalt viidi peatus Vee tänava äärde seetõttu, et bussid ei mahtunud enam peatusesse ära ja Pikal tänaval kippusid tekkima ummikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles