Lai 5 planeering saadeti volikogusse kehtestamiseks

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühing Neli Investorit tahtis Pärnu kontserdimaja ja tulevase parkimismaja vahele rajada kuni kaheksakorruselise ärihoone.
Osaühing Neli Investorit tahtis Pärnu kontserdimaja ja tulevase parkimismaja vahele rajada kuni kaheksakorruselise ärihoone. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus suunas volikogusse kehtestamiseks Lai 5 kinnistu detailplaneeringu, mille kohaselt plaanitakse Pärnu kontserdimaja ja parkimismaja vahelisele kinnistule rajada kuni kaheksakorruseline ärihoone.


Detailplaneeringu ala suurus on 2181 ruutmeetrit. Planeeritav ala asub Pärnu kesklinnas ja hõlmab Lai 5 kinnistut, mis paikneb Pärnu vanalinna ja kuurordi muinsuskaitseala kaitsevööndis.



Tegemist on hoonestamata kinnistuga, uue detailplaneeringuga tehakse ettepanek muuta Pärnu linna üldplaneeringut.



Alal kehtiva detailplaneeringu kohaselt on krundi maakasutuse sihtotstarve 65% äri- ja 35% elamumaa. Uue planeeringuga tehakse ettepanek Pärnu linna üldplaneeringuga Lai 5 krundile ette nähtud äri- ja elamumaa maakasutuse sihtotstarbe muutmiseks 100% ärimaaks.



Detailplaneeringuga lubatakse krundile ehitada üks hoone suurima ehitusaluse pinnaga 2110 ruutmeetrit. Hoonestuse maksimaalne kõrgus on planeeritud 30 meetrit. Lubatud korruselisus on maa peal seitse korrust ja maa all üks korrus.



Juurdepääs krundile on planeeringus lahendatud Laia ja Aida tänava poolt.



Planeeringuga on ette nähtud Aida tänav jalakäijate teeks. Peamised jalakäijate ühendusteed planeeritava Aida tänava jalakäijate ala ja vanalinna jalakäijatetsooni vahel kulgevad mööda Nikolai, Pühavaimu ja Hommiku tänavat.



Detailplaneeringuga määratakse arhitektuursed nõuded hoonestusele ja seatakse linnaehituslikud tingimused, planeeritakse kommunikatsioonid, haljastus ning heakord.



Detailplaneering on avalikustatud. Avaliku väljapaneku ajal esitati üks avaldus kavandatud planeeringu lahenduse kohta.



Pärnu linnavalitsus algatas Lai 5 kinnistu detailplaneeringu eelmise aasta 30. juuni korraldusega. Planeeringu eesmärk on muuta linna üldplaneeringuga määratud äri- ja korruselamumaa sihtotstarve ärimaa funktsiooniga maaks. Pärnu linnavalitsuse mulluse 3. detsembri korraldusega võeti vastu detailplaneeringu projekt ja suunati see avalikustamisele.



Lai 5 kinnistule tahab hoone ehitada osaühing Neli Investorit, mille omanikud on OÜ Asratem ja LVM Arenduse OÜ. Asratem kuulub Margus Kangurile ja Aare Partsile, LVM Arendus Andres Sutile, Ingmar Saksingule ja Jaan Lepale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles