Linn lubas parkimismajas toidukaupluse avada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja-produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus lubas praegu veel ehitusjärgus oleva parkimismaja null- ja esimest korrust kasutada äripindadena.
Pärnu linnavalitsus lubas praegu veel ehitusjärgus oleva parkimismaja null- ja esimest korrust kasutada äripindadena. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus lubas parkimismaja ehitaval osaühingul Win Markets maja null- ja esimest korrust äripindadena kasutada, kuigi hoonestusõiguse leping lubas kaubanduseks kasutada vaid viit protsenti hoone kogumahust.


Linnapea Mart Viisitamme sõnul võib hoonestusõiguse lepingut linnavalitsuse nõusolekul muuta ja seda linnavalitsus tegigi. Küsimusele, kas selline luba oleks antud igale hoonestusõiguse konkursi võitjale, vastas Viisitamm: “Loomulikult”.



Parkimismaja hoonestusõiguse konkursi võitis Pärnu Keskuse omanikega seotud OÜ Win Markets, kes tahab parkimismaja esimese korruse rentida Maximale. Maja nullkorrus on kavas jätta tehnilisteks ruumideks ja laoks.



Hoonestusõiguse konkursil osalenud Port Artur Grupp on tähelepanu juhtinud sellele, kuidas linnavalitsus parkimismaja äripindadena kasutamist järk-järgult suurendab. Riik andis Lai 7 kinnistu linnale parkimismaana, hoonestusõiguse tingimustes lubati viit protsenti hoone mahust kasutada kaubanduspindadena ning määratlemata protsent kummiremondiks, autopesuks jms.



Port Arturi kaubanduskeskuse juhataja Romek Kosenkraniuse ütlust mööda pole linn parkimismaja detailplaneeringut veel kehtestanud. Maavalitsuse tingimus on, et kaubanduspind ei ületaks viit protsenti ja parkimiskohti oleks vähemalt 385.



Abilinnapea Peeter Saunpere ütles, et enne parkimismaja planeeringu volikogusse saatmist tahab linn siseministeeriumi seisukohta, kas maavalitsuse kooskõlastus on siduv. Tema jutu järgi ei saa praegu parkimismaja ehitada kõrgemana, kui vana planeering seda lubab.



Kehtiv planeering lubab 26 meetri kõrgust hoonet, Win Markets tahab teha 30 meetri kõrguse maja.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles