Pärnu jõe kalda korrastamine võib vaidluse tõttu takerduda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõe vasakkallas.
Pärnu jõe vasakkallas. Foto: Henn Soodla

Pärnu linn peab vastavalt rahastamistingimustele 2014. aasta lõpuks valmis saama nn Jaansoni raja  Pärnu jõe vasakkaldal kulgeva osa, mis eeldab kõikide kinnistuomanike nõusolekut, kuid kunagine linnapea Einar Kelder seda veel andnud ei ole ja protsess võib jääda venima.

Eestile kuulsust toonud sõudja Jüri Jaansoni nime kandev kahe silla jooks toimus äsja juba kaheteistkümnendat korda. Jõe paremkallas tehti tervisesportlaste tarvis korda 2005. aastal, vasakkallas jäi oma järge ootama, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Nüüd, kus raha sellekski tööks on olemas, põrkuti aga takistusele. Jõeäärse kinnistu omanik Einar Kelder pole nõus, et linn soovib rajada tee madalale jõekaldale, keskmisest veetasemest vaid meetri kõrgusele, kust vesi selle peagi ära uhub. Pärnu jõe veetase on tihti kaugelt üle meetri, jaanuaris 2005  oli see 2,7 meetrit üle keskmise. Jõekallaste detailplaneeringu järgi peavad kinnistuomanikud rajama vee nulltasemest mõõtes kahemeetrise kaldakindlustuse.

"Meie nõue ei olegi mitte mingisuguse ultimaatumina esitatud, aga teeme ta sobivale kõrgusele," selgitas Einar Kelder.

Spordientusiast, Pärnu linnavolikogu esimees ja üks kahe silla jooksu korraldajaid Vahur Mäe loodab, et Jaansoni rada õnnestub siiski valmis ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles