Pulli raudteeparkla ühendab bussi- ja rongiliikluse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pulli raudteepeatus.
Pulli raudteepeatus. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaal Sauga vallas valmis Pulli raudteepeatuse parkla koos bussipeatusega, mis võimaldab kohalikke bussiliine ühildada reisirongide saabumis- ja väljumisaegadega. Oktoobrist hakkab peatust üheaegselt rongidega läbima mitu kohalikku bussiliini.

Parkla ehitustööd tellinud Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi juhi Rain Kaarjase sõnul leiti bussipeatusele sobiv parkla Pulli raudteepeatuse vahetus naabruses koostöös Pärnu maavalitsusega.

„Kui kaaluti kunagisele vähe kasutust leidnud Tammiste raudteepeatusele alternatiivseid asukohti, kallutasid valiku Pulli kasuks just hea ligipääs Sindi suunalt ja kohaliku omavalitsuse pooldav suhtumine,“  rääkis Kaarjas.

Kaarjase ütlust mööda olid Pärnu-Rakvere maanteel bussipeatused varemgi, ent olemasolevaid peatuskohti polnud võimalik raudteepeatusele lähemale tuua ohutusnõuete tõttu maanteel ja kiirendusradadega ristmikul. „Nüüd on valminud tänapäevane parkla, kus on busside peatumise ala, ootekoda ja kohti kümmekonnale autole.“

Edasiste arenguplaanide kohaselt soovib Edelaraudtee korda teha Pärnu-Lelle raudteelõigu, et sõiduaeg Tallinna ja Pärnu vahel lüheneks 1,5 tunnini.

Pärnu maavalitsuse transpordinõuniku Avo Rahu sõnade järgi on sujuva ühenduse loomine ja parandamine eri transpordiliikide vahel väga oluline ning tänuväärne samm kohalikele elanike jaoks.

Alates 1. oktoobrist sõidab maakonnaliin nr 92-1 Vändra-Vihtra-Tori-Pärnu Vainu peatuse asemel otse Pulli rongipeatuseni, kuhu jõuab kell 7.10. Buss tuleb üle Sindi raudteesilla ning toob rongile ka sõitjad Tammeojalt ja Tori suunalt.

Maakonnaliin nr 90 Tori-Piistaoja-Kuiaru-Urge-Pärnu sõidab senise Urge tee peatuse asemel Pulli rongipeatusesse kell 7.19 ja jätkab marsruuti Vainu peatuse kaudu Pärnu suunas. Pärnu maavalitsus soovib Pullit läbima panna peale praeguse liini nr 39 ka planeeritava Pärnu-Sindi liini nr 40.

Euroopa standarditele vastav Pulli raudteepeatus valmis Edelaraudtee tellimusel 2010. aasta lõpus. Samal ajal ehitustöödega kaalus Edelaraudtee koos Pärnu maavalitsusega võimalusi bussiliikluse paremaks ühendamiseks Pulli rongipeatusega. Pulli parkla valmis tänavu 31. augustil.

Edelaraudtee Infrastruktuuri ASi tellimusel ehitas parkla ja busside peatusala ühes ootekojaga peatöövõtjana Lemminkäinen Eesti AS. Töid rahastasid Edelaraudtee Infrastruktuuri AS, maanteeamet ja Sauga vallavalitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles