Audru mõrvasid puudutav kriminaalasi saadeti kohtusse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
6. aprillil Audrus kaduma läinud 21aastase Erika surnukeha leiti päev hiljem Audru keskuse lähistel jõe äärest.
6. aprillil Audrus kaduma läinud 21aastase Erika surnukeha leiti päev hiljem Audru keskuse lähistel jõe äärest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles 35aastast Andrest süüdistatakse kahe naise mõrvas.

Süüdistuse kohaselt lõi Andres möödunud aasta novembris Audru alevikus ühes korteris korduvalt 55aastast Karinit ja kägistas ta surnuks. Surnukeha mees tükeldas ja uputas eri veekogudesse oma elukoha lähedal, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Tänavu 6. aprilli pärastlõunal tungis süüdistatav Audru kalmistu lähedal kallale 21aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Andres lõi naist süüdistuse järgi vähemalt ühel korral ja kägistas ta surnuks. Surnukeha tükeldas ja mattis mees mulla ja okste alla.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Andrese pidas politsei Erika mõrvas kahtlustatavana kinni 7. aprillil. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus Karini kadunuks jäämisegagi.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega, näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri hinnangul väärib nende juhtumite lahendamise puhul erilist esiletõstmist Audru ja lähikonna konstaablite tegutsemine, samuti nende uurijate ja kriminalistide hea töö, tänu kellele arvatav mõrvar nii kiiresti tabati. "Erilised tänusõnad ka ohvriabi töötajale ja menetlustoimingutes osalenud tuukritele asjatundliku tegutsemise eest," sõnas Annely Erm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles