Pärnu sai esimese kiirlaadimisjaama

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektritsentrumi töömehed seadsid üleeile Olerexi tanklasse üles Pärnu esimese elektriautode kiirlaadimisjaama.
Elektritsentrumi töömehed seadsid üleeile Olerexi tanklasse üles Pärnu esimese elektriautode kiirlaadimisjaama. Foto: Ants Liigus

Pärnus alustati elektriautode kiirlaadijate paigaldamisega, linna ja maakonda tuleb neid kokku kümme.

Elektriautode kiirlaadimisvõrku rajava AS ABB projektijuhi Criss Uudami sõnade järgi peaks Pärnumaa kiirlaadimisvõrk valmima nädala jooksul.

“Seega nädala, kõige hiljem kahe nädala pärast saab maakonnas kümnes jaamas elektriautot laadida,” sõnas Uudam.

Pärnu on Tallinna järel Eestis teine linn, kus kiirlaadimisjaamad paigaldatakse. Maakonnakeskusse tuleb neid viis, ülejäänud viis pannakse üles Häädemeestele, Tõstamaale, Kilingi-Nõmmele, Halingasse ja Vändrasse.

“Asukohtade valimisel on silmas peetud seda, et laadimise ajal saaks inimene mingi kõrvaltegevuse valida. Laadimisaeg sõltub mitmest tegurist, keskmiselt kestab see 20–45 minutit. Linnasiseste jaamade puhul on silmas peetud kaubakeskuste lähedust,” selgitas Uudam.

Pärnus näiteks tuleb üks kiirlaadimisjaam Ringi ja Rüütli tänava ristumiskohta.

Novembri lõpuni on kiirlaadijad testkasutuses, täismahus hakatakse kiirlaadimisteenust osutama 30. novembrist.

KredExi kommunikatsioonispetsialisti Tarmo Seliste teatel saavad elektriautode omanikud jaanuari lõpuni kiirlaadimisvõrgus sõidukit tasuta laadida, pärast seda muutub teenus tasuliseks.

Laadijate kasutamiseks tuleb sõlmida leping, teenuse kuutasuks kujuneb umbkaudu kümme eurot ja laadimiskorra hinnaks kaks–kolm eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles