Juhtkiri: Jälle üks kuu Kristen Michaliga

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Täna möödub neli kuud päevast, kui Postimehes ilmus Silver Meikari artikkel, mis käivitas politseijuurdluse võimupartei Reformierakonna rahastamise uurimiseks. Meikar tunnistas üles, et oli kokkuleppel partei tollase peasekretäri Kristen Michali ja erakonna rahastamist korraldanud Kalev Lilloga annetanud Reformierakonnale suuri summasid, mille päritolu ta ei teadnud.

Ajakirjandus häälestus Michali vastu ja Meikari toetuseks, avalikkus ootas justiitsministrilt tagasiastumist. Michal istub siiani oma toolil, kuigi arenenud demokraatiaga riikides oleks ministri sattumine varasemate tegude eest uurimise alla enam kui küllaldane põhjus erruminekuks.

Enim on Michali teemal viimasel ajal sõna võtnud sotsid. Sotsiaaldemokraatide esimees Sven Mikser ütles, et Michali tagasiastumine on jäänud lootusetult hiljaks. Nii püüdsid sotsid korraldada justiitsministri umbusaldamist riigikogus. Avaldusele oli vaja 21 allkirja, kaks oli sotsidel puudu. Osalema kutsuti Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ja Demokraatide Ühenduse fraktsioonide liikmeid.

Demokraadid kutsusid Michali endaga kohtuma ja otsustasid seejärel, et umbusalduse algatamisel ei osale. Üks nende liikmeid Rainer Vakra ütles, et umbusalduse läbikukkumine annaks Michalile uue mandaadi ja tegevuse heakskiidu. Nii oleks ilmselt läinudki, sest olulistes küsimustes on koalitsioon hääletanud ühtselt.

Michal omakorda tegi valitsuse pressikonverentsil väikse vasturünnaku ajakirjanduse aadressil, süüdistades seda ühekülgsuses ja tema ning Meikari puhul eri standardite rakendamises.

Prokuratuur kinnitas, et Michali, Lillo ja Kalle Pallingu asi on politseis kohtueelses menetluses ja kiiret lõppu pole näha. Menetlusmaterjali olevat päris palju.

Seega on järgmine kuu Michaliga kindlustatud. Näis, mis jõuluvana toob.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles