Eraisikud saavad osta rohelist energiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul on Eesti eduka kliimapoliitika näiteks taastuvenergia kasutuselevõtt.
Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi sõnul on Eesti eduka kliimapoliitika näiteks taastuvenergia kasutuselevõtt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sellest kuust pakub Eesti Energia oma klientidele rohelise energia hinnapaket, mille hind on kliendile tavaelektriga võrreldes keskmiselt ligi 16 protsenti kõrgem.


Ostes rohelist energiat, tarbib klient vaid taastuvatest allikatest, peamiselt tuulest ja veest, toodetud elektrit.



“Eesti keskmine pere jätab rohelist energiat ostes oma aastase elektritarbimise juures kulutamata 3,5 tonni põlevkivi,” ütles Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink.



Eelmisel aastal oli taastuvatest allikatest toodetud elektri osa Eestis ligi üks protsent kogu elektritootmisest.



Tänavu suvel käikuminev Eesti Energia Aulepa tuulepark tõstab taastuvatest allikatest toodetud elektri osa kolme protsendini.



Sel ajal, mil Eestis tuulevaikuse tõttu tuulikud elektrit ei tooda, ostab Eesti Energia puuduva taastuvenergia lähiriikidest sisse.



Rohelist energiat edastatakse klientidele tavaelektriga samas elektrivõrgus. Eesti Energia peab rohelise energia koguste üle täpset arvestust. Nii on garanteeritud, et iga müüdud rohelise energia kilovatt-tund vastab toodetud taastuvenergia hulgale ja kõik inimesed ning ettevõtted, kes maksavad rohelise energia eest, tarbivad ainult taastuvenergiat.



Rohelist energiat saavad tarbida nii era- kui ärikliendid. Ettevõtted saavad oma toodetel, kodulehel ja mujal kasutada rohelise energia märki, mis näitab nende keskkonnateadlikku käitumist.



Rohelise energia märki saavad kasutada kõik eratarbijadki. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles