Pärnu soovib kaubakeskuse arendajalt sotsiaalmajanduslikku uuringut

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel.
Kaubamajaka kolmanda etapi 3D-mudel. Foto: Papiniidu Projekt

Pärnu kaubanduskeskus Kaubamajakas soovib laieneda ja keskuse omanikfirma on esitanud linnavalitsusele materjalid detailplaneeringu algatamiseks.

Linn aga tahab panna arendajale kohustuseks hinnata laienemise sotsiaalmajanduslikke mõjusid. Eestis ei ole seda varem tehtud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius, kes töötas enne linnavalitsusse ametisse asumist konkureeriva Port Arturi kaubanduskeskuse juhina, selgitas, et linnavalitsus tahab teada just seda, kuidas hakkab selline suur tõmbekeskus mõjutama kogu ülejäänud linna ja teisi linnaosasid.

"On teada, et sellised suured tõmbekeskused ahvatlevad ärimehi ja asutusi liikuma ühte piirkonda, mis tähendab seda, et võib tekkida olukord, kus teised linnaosad minetavad oma tähtsuse," selgitas Kosenkranius. "Eriti ohtlik on see kesklinna puhul ehk kesklinn liigubki siis hoopis teise piirkonda."

"Kas see oht on nüüd reaalne või mitte, seda selgitatakski selle uuringuga, selle lülitaks siis detailplaneeringu koostamise plaani," lisas abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles