Pärnaka väravad tüürisid noorte vutikoondise võiduni

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Tekko Inglismaa noortele (pildil mäng Inglismaaga) väravat ei löönud, kuid kaks tänast tabamust Fääri saarte vastu tõstsid ta Eesti U-19 koondise kangelaseks.
Tauno Tekko Inglismaa noortele (pildil mäng Inglismaaga) väravat ei löönud, kuid kaks tänast tabamust Fääri saarte vastu tõstsid ta Eesti U-19 koondise kangelaseks. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnu Linnameeskonna mängija Tauno Tekko kaks väravat aitasid Eesti noorte jalgpallikoondise Tallinnas toimuval U-19 EM-valikturniiril võiduni Fääri saarte eakaaslaste üle.

Eesti ja Fääri saarte noortekoondis mängisid turniiril kolmanda koha peale, sest mõlemad olid senistes mängudes jäänud alla Ukrainale ja Inglismaale.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel avas 56. minutil mängu skoori Hördur Askham.

Fääri saarte noored sai eduseisu nautida veerand tundi. Siis saatis Tekko umbes 25 meetrilt teele pommlöögi, mis vastaste väravavahile püüdmatuks jäi.

Eestlaste võiduvärav sündis 86. minutil taas Tekko kauglöögist, mis põiklatti riivates võrgus maandus.

Pärnakatest jooksis Eesti koondise eest täna väljakul veel Robert Kirss, kes sekkus mängu teiseks poolajaks vahetusest. Ka Kirss oli skoori tegemisele lähedal - vahetult enne Eesti koondise esimest väravat tabas tema löök posti.

Võiduga Fääri saarte üle kindlustas Eesti noortekoondis valikturniiril kolmanda koha. Täna 1:1 viiki mänginud Inglismaa ja Ukraina lõpetasid turniiri kahe võidu ja viigiga. Parem väravate vahe andis esikoha Inglismaale. Mõlemad meeskonnad pääsesid järgmisesse ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles