Pärnumaal sünnib järjest vähem lapsi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist.
Rotaviirus võib põhjustada imiku ränga haigestumise, mis nõuab kiiret haiglaravi ja tilguti all olemist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Septembris registreeriti Pärnumaal 64 väikese ilmakodaniku sünd. Vastsündinutest 31 olid poisid ja 33 tüdrukud, 31 poisist kaks olid ühe pere poisid ehk kaksikud.

Maapiirkonna omavalitsustest pandi kõige rohkem rõõmsaid sündmusi kirja Sindi linnavalitsuses – väljastati kuus nimelist sünnidokumenti, teavitas Pärnu maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk. Ühe võrra vähem koostati sünnikandeid Halinga vallas.

„Et paljud noored pered on endale elamise soetanud Pärnu linna lähiümbruses, on loomulik, et nendes omavalitsustes – Paikusel, Saugas, Audrus – sünnib rohkem lapsi,“ rääkis Rausk, kelle ütlust mööda näitavad tänavuaastased arvud, et vastsündinuid on enam Sindiski. Kui aasta tagasi oli üheksa kuu sünnikannete arv  sealses omavalitsuses 23, siis tänavu on see juba 41.

„Ehkki mõni omavalitsus võib rõõmustada oma pisikeste ilmakodanike arvu üle, tuleb paraku tõdeda, et alates juunist sünnib Pärnumaal lapsi järjest vähem: tänavu üheksa kuuga on vastsündinute arv aastataguse sama perioodiga võrreldes 35 võrra väiksem,“ lausus Rausk.

Surmajuhtumeid kanti möödunud kuul registrisse 68. Suri 38 meest ja 30 naist.

Abielusid sõlmiti septembris 16. Äsjaabiellunutest lasid end maavalitsuses registreerida 14 ja koguduses ütles oma jah-sõna 2 paari.

Kokkuleppelisi lahutuse kandeid koostati 18.

Positiivseid nimemuutmise otsuseid väljastati 5.

2011. aasta septembris oli sünnikannete arv 70 ja surmakandeid koostati 76. Abielusid registreeriti 24 ja lahutas 14 paari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles