Juhtkiri: Mage nali

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Keegi ajuhiiglane tegi pommiähvarduse Pärnumaa kutsehariduskeskusele. Üle 600 õpilase ja õpetaja evakueeriti Pärnu haiglasse sooja.

Algasid lõhkekeha otsingud, õnneks midagi ei leitud. Veidi pärast keskpäeva lubati inimesed hoonetesse tagasi ja koolipäev jätkus.

Uudis pommiähvarduse kohta oli eile hommikul Pärnu Postimehe püsiliinis kogunud juba ligi 100 kommentaari. Valdava osa neist võib kokku võtta juhtkirja pealkirjas oleva fraasiga. Mage nali, tõesti. Kuigi kulukas, ei saa ähvardustele reageerimata jätta ja selle tegija tuleb leida.

Pärnu Postimehe otsingumootor andis Pärnus eelmise pommiähvarduse tegemise ajaks veebruari 2011. Siis ähvardas 23aastane Ivo pommiga ööklubi Bravot.

Jommispäi lollusega hakkama saanud noormees tabati kolme päevaga. Pärnu maakohus mõistis talle kokkuleppemenetlusega kuus kuud tingimisi kaheaastase katseajaga. Kergelt pääses, sest soolata võinuks viis aastat tegelikku vangistustki.

2009. aasta suvel kirjutas tollane EMT juhatuse liige Piret Dubout Pärnu Postimehes, et kõik telefonitsi pommiähvardajad on Eestis kätte saadud. Sellepärast ongi selline ähvardamine eriti loll tegu, sest kõne tegija on üldiselt leitav.

Ülisuure tõenäosusega saadakse jälile kutsehariduskeskuse ähvardajalegi. Vaene kurikael, kes ei oska uneski näha, mida ainuüksi pommiotsimise kulude korvamine rahaliselt tähendab.

Paraku on juba nii, et osa inimesi ei mõtle oma teo võimalikele tagajärgedele.

Pärnu Postimees soovib, et kutsehariduskeskusega halba nalja teinud kurjam kätte saadaks ja talle välja teenitud karistus õiglaselt kätte mõõdetaks. Kuriteole peab järgnema karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles