Rüütli tänavat kaunistavad kollased tulbid

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peatänavat kaunistavad tänasest kastid kollaste tulpidega.
Pärnu peatänavat kaunistavad tänasest kastid kollaste tulpidega. Foto: Andres Adamson

Tänane päev tõi Pärnu peatänavale Rüütlisse kollast tulbisära – viieteistkümnes kastis rõõmustavad möödujate meeli kollased ja kollase-punasekirjud tulbid.


Nagu varasematelgi aastatel, on linnalillede kasvataja ja ajataja Tootsi aiand.


“Siiani ei ole me kollaste tulpide kastidesse panekuga katsetanud. See on esimene kord, kollane on nii rõõmus ja kevadine värv,” rääkis Pärnu linnavalitsuse linnaaednik ja keskkonnateenistuse juhataja Kristiina Kupper.



Kupperi sõnul sai eile lillelise näo vaid peatänav Rüütli, kuhu paigaldati pingidki. Kui tulbid on õitsenud, jätkavad linlastele silmarõõmu pakkumist võõrasemad – need istutatakse kümnesse kasti ja 23 betoonvaasi. Neid vaase jagub teistelegi tänavatele.



Sügisel pandi üle linna maha 10 000 lillesibulat, mis soojade ilmade saabudes kohe rohelised ninad mullast välja pistavad. Kupper nimetas Jakobsoni, Lastepargi ja Vabaduse pargi kõrval rohealasid Riia maantee, Pika ja Ringi tänava ääres.



“Ootan huviga sibullillede õidepuhkemist neis paigus, see peaks vaasides linnailule tublisti lisa andma,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles