Uulus põlesid prügikastid ja kuur

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjeauto.
Tuletõrjeauto. Foto: Ants Liigus

Päästjad said eile hilisõhtul neli väljakutset Tahkuranna valda Uulu külla, kus põlesid prügikastid ja kuur. Võimaliku sarisüütaja väljaselgitamisega tegeleb politsei.

Esimene väljakutse Uulust jõudis häirekeskusesse eile kell 22.26. Häirekeskusele teatati, et põleb kuur. Päästjad sõitsid kohale ja alustasid 18 ruutmeetri suuruse kuuri kustutamist ja lähedalasuva elumaja tule leviku eest kaitsmist. Kuur hävis tules.

Järgmine väljakutse Uulust tuli pool tundi hiljem. Uue teate järgi põles ühe kortermaja juures prügikast. Päästjad kustutasid põlengu.

Järgmine teade prügikastipõlengust tuli Uulust kell 23.15. Kohale sõitsid päästjad, kes kustutasid põlengu.

Sellega ei olnud väljakutsed Uulusse lõppenud. Vaid pool tundi hiljem tuli häirekeskusele uus väljakutse – nüüd põlesid poe lähedal paiknevad prügikastid. Kohale sõitnud päästjad kustutasid sellegi põlengu.

Uulus toimunud põlenguid asus uurima politsei.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et põlengutega seoses on küsitletud mitut inimest, kuid kedagi süütamiskahtluse tõttu kinni peetud pole.

„Politsei tegeleb aktiivselt igasuguse info kogumisega. Palume kõigil, kes on näinud isikut või isikute gruppe kahtlaselt käitumas ja kelle tegutsemise tagajärjel need süütamised on toimunud, sellest kindlasti politseile teada anda,“ kutsus Tammeleht võimalikke pealtnägijaid appi, et põlengute põhjustaja(d) kindlaks teha.

Lääne prefektuuri pressiesindaja märkis, et praegu on veel vara öelda, kas tegemist on sarisüütamisega.

Kolm põlenud konteinerit kuulusid Tahkuranna vallale.

Tahkuranna vallavalitsuse ehitus- ja kommunaalnõunik Alar Vahtra ei osanud öelda, kui suurt kahju tuli garaažibokside juures põlenud pakendikonteinerile nig Via Baltica ääres asuva poe ning söökla vahel põlenud pakendi- ja paberikonteinerile tekitas. „Loodame, et konteinerid saab üle värvida ja taastada,“ lausus ta.

Tammeleht ütles, et kahju suurusest oleneb menetluse sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles