Selgusid aasta õppija ja koolitaja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta koolitaja, Pärnumaa kutsehariduskeskuse maamajanduse õpetaja Erna Gross.
Aasta koolitaja, Pärnumaa kutsehariduskeskuse maamajanduse õpetaja Erna Gross. Foto: Urmas Luik

Täna tunnustatakse Pärnumaa kutsehariduskeskuses 12. oktoobril algava täiskasvanud õppija nädala raames valitavaid kodumaakonna tublimaid: aasta õppija tiitli pälvib Jarmo Kask (pildil) ja aasta koolitaja on Erna Gross.

Pärnumaa aasta õppija Jarmo Kask õpib Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) ehituspuusepaks. Ta on tore näide sellest, kuidas linna mammutkoolis põhikooli poolelijätmine ei pruugi veel tähendada seda, et elus hakkama ei saa.

Sauga põhikooli lõpetanud, valis Kask edasiõppimiseks ehituspuusepa eriala PKHKs. Head tulemused on taastanud tema eneseusu ja õpimotivatsiooni.

“Arvan, et on viimane aeg midagi konkreetset selgeks õppida ja elus edasi minna. Tahan oma ala hästi teha ja kunagi ehk enda ettevõtte asutada,” ütleb noor mees, kes on edukalt osalenud PKHK võistkonnas üleriigilistel ehituspuuseppade kutsevõistlustel ja esindanud oma kooli telesaates “Tuuni mu mõisa”, kus õpilased projekteerisid, ehitasid ja paigaldasid Paunküla hooldekodu parki lehtla.

„Saavutasin kooli kutsemeistrivõistlustel teise koha. Esimese aasta õppuri kohta, kes jõudnud vaid paar kuud tööl kätt proovida, on see tõepoolest kõva sõna. Ülejäänud võistlejad olid vanemad ja kogenumad,“ pakub Kask.

Kask on osalenud Paadrema külaseltsi korraldatud käsitööõpitubades, talgutel “Teeme ära!” ja teinud vabatahtlikku tööd külaseltsi heaks. Ta kavatseb lõpetada PKHK heade tulemustega ja loodab minna edasi õppima kõrgkooli ärijuhtimist eesmärgiga rajada oma puidutöökoda.

Pärnumaa aasta koolitaja tiitel antakse täna üle PKHK maamajanduse õpetajale Erna Grossile.

Grossi puhul tõstetakse esile tema koolituste kaasahaaravat optimismi. Tema tundides osalevad erivajadusega inimesedki ja keegi ei tunne ennast seal rumalana. Gross oskab kolleegide hinnangul hoida sära silmades ehk teha kõike seda, mis pakub rõõmu nii endale kui teistele. Aasta koolitaja on kaasa löönud kogukondlikes kultuuriprojektides: “Unustatud mõisad”, seenefestival, MTÜ Tihemetsa Vilistlane, teinud giiditööd mõisas ja pargis, osalenud maamajanduserialade seminaridel, konverentsidel, teinud koostööd välissõpruskoolidega õpilas- ja õpetajate vahetuses.

Gross on koolitanud PKHK täiskasvanud õppijaid aianduse, sekretäritöö, raamatupidamise, müügikorralduse, metsanduse erialal. Teinud tellimuskoolitusi klienditeeninduse, etiketi, aianduse, kutse-eetika alal mitmel pool Eestis. Vanim õppija on tema koolitustel olnud 92aastane.

Pärnumaa täiskasvanud õppija nädal kestab 12.–19. oktoobrini ja selle vältel toimub Pärnu linnas ja maakonnas hulk loenguid, seminare, õpitube ja treeningtunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles