Roolijoodikust teatanud naine pettus politseis

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja pangakontor suleb tänavu uksed.
Väike-Maarja pangakontor suleb tänavu uksed. Foto: Arvet Mägi

Läinud nädalal Väike-Maarjas roolijoodikut märganud ja sellest politseile teatanud naine nägi mundrikandjaid sularahaautomaadist raha võtmas ja poodi külastamas, kuid õigusrikkuja jälgimine jäi Facebooki kasutajate õlule.


Eelmise nädala reede lõunal märkas Merle (nimi muudetud – toim.) Väike-Maarjas Georgi kaupluse ees parkimisplatsil lömmis esiosaga beeži sõidu­autot, milles istusid kolm–neli meest. Silmanähtavalt joobes kaassõitjad rüüpasid suurest õllepudelist kosutavaid sõõme. Üks neist üritas sõiduki vastu maad olnud kaitserauda tagasi õigesse kohta seada, kuid sohver millegipärast keelas seda teha.

“Juhist ei saanud ma alguses aru, kas tema ka joobes on,” ütles Merle. Asi võttis aga teise pöörde, kui naine nägi, et ka autojuht õllepudelit suule tõstab. Siis helistas Merle politseisse ja teatas roolijoodikust.

Umbes kümne minuti pärast tuli poest vanem mees ja andis seltskonnale alkoholipudelid. Merle hinnangul ajas ­autojuht ilmselt pedaalid segamini, sest põksis autoga mitu korda vastu märjukesetooja põlvi. Seejärel sõiduk lahkus.

Samal ajal aga sõitis parkimisplatsile politseiauto, milles olnud korravalvur läks otsejoones poehoone küljes oleva sularahaautomaadi juurde. Ilmselt ei olnud mundrikandjal äsja lahkunud roolijoodikust ­aimugi, kuid Merle sõnul ta politseinikku teavitama ka ei läinud, sest oli ju eelnevalt helistanud politsei lühinumbril 110.

Umbes tunni aja pärast hakkas Merle süda taas kiiremini põksuma, sest parkimisplatsile sõitis politseipatrull.

Naine pidi aga jälle pettuma, sest kaks korravalvurit läksid poodi sisseoste tegema. Nagu ütleb rahvatarkus: sõda sõjaks, aga lõuna olgu õigel ajal.

Merlele oli see aga liig mis liig ja ta otsustas nähtu kirjelduse Facebooki üles panna. Peagi hakkas tulema tagasisidet, et kirjeldatud autot oli mitmes kohas tiirutamas nähtud. Umbes kella 15 ajal postitatud teates märgiti, et kahtlasest ­autost oli antud teada politseile, kuid sealt olevat vastatud, et sellest juba teatakse.

Et roolijoodik oli suhtlusportaalis Facebook sihikule võetud, kuid politsei tegevusest polnud kippu ega kõppu, siis otsustas üks kohalik elanik teatada asjast tuttavale korravalvurile. Kuigi sel oli vaba päev, lubas ta teatada, kuhu vaja.

Merle sõnul sõitis politseipatrull alles kella poole viie paiku kohale ja suundus sinna, kus viimati oli roolijoodiku sõidukit nähtud.

Naise kinnitusel politsei ­temaga uuesti ühendust ei ­võtnud. “Vaevalt roolijoodik kätte saadi,” arvas ta.

Merle sõbranna Anne (nimi muudetud – toim.) oli korravalvurite tegevusest kuuldes äärmiselt nördinud.

Tema andmetel on politsei juhtimine liigselt tsentraliseeritud ja Lääne-Virumaalt helistajatele vastatakse Jõhvist. “Kui efektiivne selline jagamine on?” küsis ta.

Anne hinnangul on politseitöö korraldamises midagi kõvasti paigast ära. “Mul on kohe mure selle pärast,” lisas ta.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et eile alustas sisekontrollibüroo Ida sisekontrollitalitus juhtumi asjaolude igakülgseks väljaselgitamiseks distsiplinaarmenetlust.

Menetluse tulemused saavad teatavaks kuu lõpu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles