Piison kolis muuseumist välja

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ove Maidla / Tartu Ülikool

Euroopa piisoni umbes sada aastat vana topis on üks paljudest eksponaatidest, mis tuli välja kolida Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ruumidest, kus õige pea on plaanis alustada remonti.

 Topise on legendi kohaselt kinkinud tsaar, aga loodusmuuseumi väljapaneku uuendamise projektijuht Reet Mägi ütles, et selle legendi tõelevastavust on vaja veel kontrollida. Muuseumil on Euroopa piisoni topiseid isegi kaks ja üks neist jõuab kindlasti tagasi loodusmuuseumi ekspositsiooni.

Muuseum on kavas uuesti avada järgmise aasta lõpuks. Seniks on rikkalik kollektsioon fondihoidlates, muu hulgas ajutiselt Tähe tänava füüsikahoones. Mägi ütles, et senine väljapanek, ka kõik üksikeksponaadid, on üles pildistatud.

See digitaalne materjal on kavas loodusmuuseumi andmebaasi kaudu kättesaadavaks teha veel tänavu. Uus väljapanek toob mitmeid muutusi. Geoloogiat ja zooloogiat esitatakse seostatult. Lisanduvad uued teemad, näiteks botaanika, ning tähelepanu pühendatakse elu mustritele ja seostele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles