Keelesolkimine jõudis Pärnusse

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elu näitab, et eesti kirjakeelt ei normigi enam Emakeele Seltsi keeletoimkond, vaid hoopis … EVS ehk Eesti Standardikeskus MTÜ.
Elu näitab, et eesti kirjakeelt ei normigi enam Emakeele Seltsi keeletoimkond, vaid hoopis … EVS ehk Eesti Standardikeskus MTÜ. Foto: Ants Liigus

Pärnus Tallinna maanteele ja Ehitajate teele maalitud teekattemärgised “BUS” on tekitanud imestust, kas mullu 1. juulil jõustunud keeleseadus Eestis enam ei kehtigi.

„Kahjuks või õnneks ei sõltu ühistranspordiradade tähistamine keeleinspektsioonist. See tuleneb liiklusseadusest, mille üle meie järelevalvet ei teosta,” tõdes keeleinspektsiooni peadirektor Ilmar Tomusk. „Meie arvamus seaduse menetlemisel oli, et Eestis võiks selleks tähiseks olla “A”, seadusega sätestati aga “BUS”.”

Tomusk nentis, et sellisel kujul liikluseeskirjas fikseeritud teekattemärgis 973 pole harja punaseks ajanud üksnes keeletundlikel pärnakatel, hämmastunuid on mujalgi. Eelkõige Tallinnas, kus keeleinspektsiooni pommitatakse iseäranis viimasel ajal küsimusega, miks pealinnas lubatakse kanda tänavatele võõrkeelseid teekattemärgiseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles