Hedvig Hanson toob Pärnusse sügisehingust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel Pärnus esinevale jazz’i-lauljatarile Hedvig Hansonile meeldib sügis ja sellega kaasnevad muutused, mida on põnev jälgida.
Nädalavahetusel Pärnus esinevale jazz’i-lauljatarile Hedvig Hansonile meeldib sügis ja sellega kaasnevad muutused, mida on põnev jälgida. Foto: Andre Maaker

Eesti üks parimaid jazz’i-lauljatar Hedvig Hanson annab koos Andre Maakeriga nädalavahetusel Pärnus oma selle sügise esimese kontserdi, kus kõlavad peamiselt armastuslaulud.

Alati rõõmsameelse Hansoni sõnade järgi on sügis, eriti varasügis tema lemmikaastaaeg. Ja nii nagu aastaajad vahelduvad, vahetavad sügise saabudes Hedvigi esitatud armastuslauludki toone ja värve.

Meeldivad muutused

„Sügis on väga dünaamiline, kui muusikaliselt väljenduda. Muutuste aeg, mida on põnev jälgida. Ja mulle väga meeldivad muutused,“ selgitas Hanson.

Pärnu kontserdil saab peale Hansoni lugude kuulata eesti leviklassikat ja jazz’i-standardeid. Lauljatari ütlust mööda võib kontserdil olenevalt publikust ja meeleolust muusikavalik muutuda. „Midagi pole kivisse raiutud,“ kinnitas ta. Samuti lubas ta muusikapalade vahele rääkida oma elust, tegemistest ja mõtetest.

Hansoni jutu järgi on tal tänavu sügisel olnud väga põnev ja teguderohke aeg. Hiljuti esitles muusik raamatut oma vanaemast Ellen Kaarmast, kes oli andekas näitleja Vanemuise teatris ja suri 60ndatel kahtlastel asjaoludel.

„Raamatut kirjutades ma ei kujutanud ette, milline vastukaja sellele tuleb. Tagasiside on olnud aga üllatavalt hea ja soe,“ märkis Hanson. Üks paremaid neist oli Hasnoni arvates ühe naise öeldu: „See pole mingi naistekas!“

Raamat on juba enamikus kohtades läbi müüdud ja tulekul on uus trükk.

Vanaisa elas Pärnus

Hanson rääkis veel, et Pärnuga on tal olnud alati hea suhe. Nimelt oli tema vanaisa Lembit Mägedi Pärnu teatri kauaaegne näitleja. Tänavu suve kõige soojem mälestus pärineb ajast, kui ta käis koos pojaga Pärnu lahel jahiga sõitmas. Ja avaldas arvamust, et vahel on tal tunne, et võiks Pärnusse suisa elama tulla.

Septembri lõpus osales Hanson Vanemuise teatris esietendunud lavastuses „Moonlight Express“, mis on jazz’i-klassikal põhinev suurejooneline show.

„Minu jaoks on see päris esimene nii suure lava kogemus ja seetõttu väga uudne: mul pole kunagi varem olnud sellist lavameiki, uhkeid kostüüme ja nii palju kostüümivahetusi etenduse jooksul. Põnevust lisab seegi, et oleme laval koos professionaalsete tantsijatega,“ on Hedvig Hanson varem selgitanud oma teatrikogemust. Hansoni jaoks on Vanemuise lavale astumine perekondlikultki tähendusrikas, sest seal on mänginud tema isa Tõnu Kilgas, vanaisa Lembit Mägedi ja vanaema Ellen Kaarma.

Hedvig Hansoni ja Andre Maakeri kontserdile saab kaasa elada laupäeva õhtul hotelli Strand Palanga saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles