Ostjate vähesus paneb külapoed virelema

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahulas poodi pidav Eve Aasamets ei julge tulevikule mõeldagi. Ostjaid juurde loota pole. Tuleb elada päev korraga, mis muud.
Ahulas poodi pidav Eve Aasamets ei julge tulevikule mõeldagi. Ostjaid juurde loota pole. Tuleb elada päev korraga, mis muud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Aasta-aastalt on maal poodi pidada olnud aina keerulisem, suvel hoiavad seda elus läbisõitjad, muul ajal ka kooliõpilased, ometi on kohalikele oluline saada söögikraami kätte kodu lähedalt.

Koeru valla Ervita küla ainuke pood sulges uksed poolest septembrist. Kauaaegne ervitalane Tiiu Viibur selle üle ei imesta. «Meie, pensionärid, oleme muidugi kurvad, kuid palju meid siin ikka on, töölkäijad toovad peretoidu õhtul kas Koerust või kaugemaltki kaasa,» selgitas ta. «Kuidas sa nii äri ajad?»

Eriti raskeks läks Viiburi teada Ervital poodi pidanud Tiina Avarmaal pärast uue Konsumi avamist ja tal tuli häda sunnil minna tööle Soome. «Taas üks tubli inimene läinud, kel on siin ilus kodu,» arutles ta. «Mis sa teed, kuidagi peab ju inimene endale leiva lauale teenima ja meie siin saame hakkama kaks korda nädalas käiva autokauplusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles