Tootsi Suursoo turbaväli ootab tuulikuid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valdavalt ammendatud turbaväljal Tootsi Suursoos hakkavad tiivikuid keerutama elektrituulikud, kui kohalikud jaatavad ettevõtmist tuulepargi teemaplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KHS) lähteülesande avalikustamisel.

Ümmarguselt 4150 hektari suurune planeeringu ala jääb Vändra valla lääneossa Metsaküla ja Metsavere küla lähedusse, Tootsi Suursoo ala ja tuulepargi teemaplaneeringu koostamise ja KHSi algatas Vändra vallavalitsus. Kõnealusel alal on eeldatavalt üle viie tuuliku, mille koguvõimsus on üle 7,5 megavati.

Tuulikupargi arendaja on AS Eesti Energia, planeeringu koostab ja KHSi teeb AS Ramboll Eesti.

Kolmapäeva õhtul saavad huvilised Tootsi lasteaia-algkooli saalis asjaosalistelt otse küsida, mis teoksil. Tuulepargi asukoht on välja valitud maakonna tuuleenergeetika teemaplaneeringule tuginedes. Planeeringu kehtestab Vändra vallavolikogu. Ettevõtmisega lisandub mõni töökoht ja eeldatavasti saavad paremaks kohalikud teedki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles