Pärnumaalased laulavad täna teleekraanil võidu

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaalt pärit perekond Soomre teeb tänases “Perepeo” saates igati särtsaka etteaste, millest annab tunnistust pereansamblile kaasa elav fänniarmee.
Pärnumaalt pärit perekond Soomre teeb tänases “Perepeo” saates igati särtsaka etteaste, millest annab tunnistust pereansamblile kaasa elav fänniarmee. Foto: Ülo Josing/ERR

Täna õhtul astub ETV laulusaates “Perepidu” võistlustulle Häädemeeste musikaalne Soomre pere, kes võistleb lõbusas saates edasipääsu eest mitte vähem musikaalse Lassi perega Harjumaalt Jõelähtmelt.

Häädemeeste seltskonna perepea Viljar Soomre lubas täna õhtul televaatajale igati väärt elamust, sest kogu Soomre pere on äraütlemata musikaalne ja takkaotsa ergutab saates peret publiku seast lustakas Pärnu kultuuritöötajate seltskond.

Andekas pere

Viljar Soomre on Treimani rahvamaja juhataja, ta juhib külaseltsi ja on mitme taidlusringi hing. Viljari abikaasa Tiia töötab aga Häädemeeste muusikakooli direktori ja Treimani laulukoori dirigendina. Abielupaar moodustab ansambli Treffunx.

Soomre kinnitusel on muusikakoolis käinud ka saates üles astuvad tema vennapoeg Indrek Soomre ja õepoeg Meelis Sepp. Indrek laulab mitmes kooris, Meelis aga tegutseb muuhulgas show-baarmenina.

“Saatesse sattusime saatetegijate huvi tõttu,” meenutas Viljar Soomre. “See oli meile kõigile tundmatus kohas vettehüppamine, kuid saime küllaltki hästi hakkama, mingeid erilisi tagasivõtmisi ei olnud. Võib-olla natuke võttis kaamera ees krampi.”

Soomre teatel sai pere valida saatesse kaks laulu ise, kolmas laul anti ette ja seda esitavad mõlemad pered. Mis lauludega on tegu, mis seades need kõlavad ja kumb pere saatest edasi läheb, peab igaüks vaatama õhtul teleekraanilt. Küll lubas mees, et laulud on vahvad ja kõlavad hästi.

“Saade on hästi hoogne ja muidugi olid meil publikus väga head fännid,” kinnitas ta.

“Perepeo” saatetegijate andmeil on Soomre pere suure suguseltsiga, mille juurde kuuluvad aegade taha ulatuvad legendid esiisadest.

Neid tuntakse mitmekülgse andekuse, õpihimu ja hoogsa tegutsemise järgi. Treimani rahvamaja on Viljar Soomrele olnud teiseks koduks poisipõlvest saadik tänu isale ja vanematele vendadele, kes on kohalikku kultuurielu tublisti kujundanud.

“Kõik nurgatagusedki olid tuttavad,” on Viljar meenutanud oma koolipõlveaegset kultuurimaja. “Et saatsin lauluansambleid klaveril, lubati mul toonastel kolhoosipidudel rahvamajas olla, mis teistele koolilastele oli keelatud. See oli uhke tunne.”

Viljar peab end õnnelikuks, et saab töötada sünniküla rahvaga. Ta elab oma esivanemate talu maa peal, kus on suureks kasvanud ka Viljari lapsed poeg Sander ja tütar Maarja.

Kõvad vastased

Pärnumaalastele täna laulusaates vastu astuv perekond Lass elab küll Harjumaal Jõelähtmel, kuid peab oma koduks hoopis Hiiumaad.

Pereema Meelil on viis tütart, neist noorim vaid veidi üle aasta vanune. Vanim tütar Gertrud sai aga juunis ise emaks.

Meeli on televisioonis juba vana kala, sest endise perenimega Tammu läks ta juba omal ajal seitsmeaastasena lausa ise Ave Kumpase juurde ja ütles, et tahab televiisoris laulda. Lauluhäält ja musikaalsust oli imetlusväärselt palju ning laulmisest sai Meeli jaoks amet – praegu esineb ta Estonia teatri ooperikooris.

Pereisa Ardo on ametilt kartulikasvataja. Vaba aja tegemiste hulka kuulub tal laulmine Meeli juhendatavas kammerkooris-ansamblis Amabile.

Samuti saates esinev pere kümneaastane tütar Johanna käib sellest aastast Tallinna Waldorfi koolis ja unistab priimabaleriiniks saamisest. Tegu on noorima “Perepeo” saates esinejaga.

Saadet juhib Maire Aunaste ja tema külalisteks on seekord Silvi Vrait ja Priit Pihlap. Peresid saadab Swing’n’ Joy Orchestra Aivar Vassiljevi juhtimisel. Kaasa teevad lauljad Vivi Maar, Viveli Maar ja Maris Aljaste.

“Perepeo” igas saates laulavad vaheldumisi ja hindavad teineteist kaks perekonda. Et saatejuht käib enne saadet osalejatel kaameraga külas, saab vaataja neist peredest teada peale lauluoskuse rohkemgi.

Stuudios hindavad laval toimuvat saatejuht ja tema kaks külalist ning oma roll edasipääsejat valides on televaatajatel. Saates kõlav ilus muusika peaks äratuntav olema esimestest taktidest alates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles