Mahavok peab pidu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme õhtul saab Pärnu kontserdimajas kuulata legendaarse Eesti poprokkansambli, 30aastase Mahavoki juubelikontserti.

1982. aastal esimest korda Mahavoki nime all esinenud kooslus oli vahepeal varjusurmas, kuid ilmus kontserdilavale tagasi 2008. aastal.

“Meie jaoks ei ole tagasitulek kontserdilavadele olnud kunagi omaette eesmärk, palju olulisem on olnud, et tehtu endile meeldiks, saame olla ainult tänulikud, et see meeldib paljudele kuulajatelegi,” rääkis bändi eestvedaja Heini Vaikmaa.

Mahavokist sai omal ajal kiiresti hitt suuresti tänu Vaikmaa värsketele kujunditele ja solist Kare Kauksi isikupärasele laulumaneerile.

1987. aasta Tartu muusikapäevadel võitis bänd grand prix’ ja samal suvel pälvis Kare Kauks esikoha rahvusvahelisel lauljate konkursil Jurmalas Heini Vaikmaa lauludega “Mägede hääl” ja “Minna lihtsalt nii”.

Ansambli muusikute tuumik pärineb algkoosseisust ja enamik neist on muusikahariduse omandanud Georg Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Mahavoki nimi on kokku pandud grupi algkoosseisu kuulunud muusikute perekonnanimede esitähtedest: Karl Madis, Kalev Aas, Sven Himma, Raul Arras, Heini Vaikmaa, Peeter Oronen ja Kristjan Kirme. Oronen ja Kirme on meie hulgast lahkunud.

Homsel kontserdil esitab Mahavok ansambli kullafondi kuuluvate laulude kõrval Vaikmaa uusi vokaal- ja instrumentaalpalu. Üles astuvad noored solistid Hannaliisa Uusmaa, Marten Kuningas, Triinu Taul, Ketter Orav ja Anet Vaikmaa. Pöördutakse tagasi ka päris algusesse, kui solistid olid Karl Madis ja hiljem juba Mahavokile suurt edu toonud Kare Kauks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles