Tartu tammikust raiuti Ansipi istutatud puu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohas, kus Tartu tammikus kasvas Andrus Ansipi istutatud puu, on praegu tühi koht.
Kohas, kus Tartu tammikus kasvas Andrus Ansipi istutatud puu, on praegu tühi koht. Foto: Kristjan Teedema

Täna hommikul jõudis Tartu linnavalitsusele teade hooldusfirmalt, et Tartu tammikust on maha raiutud üks puu.

Hiljem selgitasid linna haljastus- ja puhastusteenistuse töötajad välja, et tegemist on tammega, mille istutas peaminister Andrus Ansip 2007. aastal, kirjutab linna veebileht.

Linn rajas Tartu tammiku 2007. aastal Ihaste linnaossa Lammi tee äärde ja tammikusse istutavad oma puud kõik Tartu taasiseseisvumise järgsed aukodanikud, linnapead ning Tartu sõpruslinnad. Tammikus on üleval infotahvel, millel on kirjas kõigi tammede istutajate nimed.

Linn alustas tamme raiumise kohta väärteomenetlust ja palub kõigil, kes juhtunust midagi teavad, võtta ühendust Tartu menetlusteenistusega telefonil 736 1109, 517 0991 või ulle.neeme@raad.tartu.ee.

Puu raiumist menetleb linna menetlusteenistus looduskaitseseaduse alusel. Selle järgi on tamme langetamise eest pargis ette nähtud rahatrahv kuni 300 trahviühikut ehk kuni 1200 eurot.

Täna võis puu kasvamiskohas näha üksnes kändu. Ka silt, millel oli kirjas tamme istutaja nimi, on kadunud. Kändu silmitsedes võib näha, et puu on maha võetud kirve või kiiniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles