Sibyl Vane vallutab Baltimaid

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu Eesti parimaks noortebändiks pärjatud Pärnu punt Sibyl Vane avaldab novembri algul oma debüütalbumi “Love, Holy Water & TV”, mida kollektiiv tutvustab kõiki Balti riike läbival tuuril.

Sibyl Vane’i kitarristi Heiko Leesmendi kinnitusel on bändi debüütalbum väga mitmekülgne ja kantud eri emotsioonidest.

“Meie muusikat on raske ühise nimetaja alla panna: on nii americana’t kui pop- ja indie-rokki,” märkis Leesment. “Tahtsime näidata plaadiga, kes me oleme, ja usun, et see õnnestus. Plaadil olevad 11 lugu on läbilõige meie loomingust: leidub nii lugusid algusaegadest kui alles viimastel kuudel kirjutatud palasid. Usun, et mitmekülgsus on hea.”

Sibyl Vane testis oma värsket loomingut hiljuti Leedus ja Lätis toimunud kontsertidel ja Leesmendi teatel võeti muusikud seal väga hästi vastu.

Albumi “Love, Holy Water & TV” avaldanud Läti plaadifirma I Love You Records jättis muusikutele plaadi tootmisel üldjoontes vabad käed.

“Meil olid tehtud eelsalvestised ja siis nõustajad andsid salvestisi kuulates nõu,” meenutas Leesment. “Võtsime kõigest parima, mis omale asjakohasem tundus.”

Neljapäeval algab Tartust Sibyl Vane’i detsembri keskpaigani kestev Eestit, Lätit ja Leedut hõlmav plaadiesitlustuur, mis keerab nii Leesmendi kui bändi laulja Helena Randlahti ja trummar Mark Kostrovi elu mõneks ajaks peapeale.

“Oleme kõik plaaninud oma puhkuse tuuri ajaks,” kinnitas Leesment. “Esinemisi tuleb meil tänavu üksjagu, aasta lõpuks anname kokku ligi 60 kontserti. On olnud nädalavahetusi, kus meil on olnud neli kontserti.”

Vahetult enne plaati ilmus bändil uus singel “Honey Tree”. See on viimane, mida enne plaadi ilmumist avalikkusele tutvustatakse. Varem on plaadilt ilmunud ja raadiojaamadesse jõudnud “Supersonic”, “What’s My Name” ja “Get Out of Town”.

Leesmendi ütlust mööda ei jää Sibyl Vane loorberitele puhkama ja muusikud valmistavad ette juba teist albumit. “Selle plaadi jaoks kirjutasime pea veerandsada lugu, mille seast 11 välja valisime,” lisas Leesment. “Uue albumiga käib juba töö, selle tarvis on meil kaks lugu valmis.”

Kodulinnas esitleb Sibyl Vane albumit “Love, Holy Water & TV” järgmisel laupäeval, 3. novembril Endla Teatrikohvikus.

14. novembril soojendavad pärnakad aga Riia Palladiumi kontserdisaalis alternatiivroki legendi Garbage.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles