Raeküla koolis õpiti elamusmänge korraldama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel Harjumaa igakevadisest elamusmängude päevast osa võtnud Pärnu Raeküla kool kutsus sealse ettevõtmise eestvedaja Kersti Lepiku koolivaheajal Pärnu õpetajaid koolitama, et siingi samalaadseid üritusi korraldama hakata.

„Et elamusmängud võimaldavad lastel omavahel aktiivselt suhelda, teha koostööd ja tõsta oma enesehinnangut, tegutsedes ühiselt värskes õhus, otsustasime selle põneva ettevõtmise ka Pärnu linnas korraldada,“ ütles Raeküla kooli õpetaja Pille Nurk.

Laulasmaa kooli kehalise kasvatuse ja inimeseõpetuse õpetaja Kersti Lepik tutvustas huvilistele elamusmängude olemust ja korraldamise põhimõtteid. „Elamusmängude koolitus oli emotsionaalne ja võimaldas siduda osavõtjate teoreetilised teadmised praktilise tegevusega,“ kirjeldas Raeküla kooli õpetaja Kersti Koppel.

Nurk selgitas, et elamusmängude käigus õppisid nad iseennast ja kaaslasi paremini tundma, sest ülesannete lahendamine eeldas kõikide osalejate võrdset panustamist, kaasa löömist ja koostööd. „Selles mängus kaotajaid ei ole ja võidavad kõik, kes osa võtavad,“ tõstis ta esile mängu tugevuse.

Koolitaja näitas, kuidas eri elualadelt pärit vahendite abil koostada huvitavaid ülesandeid, milles lapsed saavad kasutada õppeainetes omandatud teadmisi. Õpetajate ütlust mööda võib seda nimetada õppeainete lõimumiseks.

Järgmisel sügisel on Raeküla kooli õpetajatel kavas korraldada esimene ülelinnaline elamusmängude päev Raeküla metsas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles