Salapärane peavalu tuleb ja läheb, põhjustades piina ja tekitades hirmu

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Käi minu sõnade, mitte tegude järgi.» Sageli öeldakse nõnda naljatamisi, rääkides arstide õpetussõnadest, aga Mark Braschinsky kohta see ei kehti. Tema soovitab sporti patsientidele ja harrastab seda ka ise.
«Käi minu sõnade, mitte tegude järgi.» Sageli öeldakse nõnda naljatamisi, rääkides arstide õpetussõnadest, aga Mark Braschinsky kohta see ei kehti. Tema soovitab sporti patsientidele ja harrastab seda ka ise. Foto: Erakogu

Migreen on üks sagedasemaid peavalu tüüpe. Selle all arvatakse kannatavat üle kümnendiku maakera elanikkonnast. Enamasti pulseeriv ja ühte peapoolt haarav valu võib muutuda talumatult tugevaks. Migreeniga võivad kaasneda oksendamine ning valguse- ja müratalumatus. Niinimetatud auraga migreenide puhul eelnevad peavalule mitmesugused ebameeldivad aistingud, näiteks silme ees tekkivad sädemed.

Migreen on vaevarikas ja natuke salapärane haigus, mille põhjusi ei teata päris täpselt tänapäevani. Need, kes selle all kannatavad, ei või iial kindlad olla, millal järjekordne hoog neid tabab.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles