Ilmajaam hoiatab lörtsisaju eest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lörtsisadu
Lörtsisadu Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Täna esialgu tiheda vihmana algav sadu muutub õhtul lörtsiks ja mõnel pool ka lumeks, maanteedel võib see intensiivse saju korral tähendada keerulisi liiklusolusid.

«Sadama hakkab täna esialgu vihma, õhtul läheb sadu üle lörtsiks, öösel tuleb see samuti põhiliselt märja lumena,» ütles Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi sünoptik Taimi Paljak.

Sadu jätkub veel homme-ülehommegi, kuid saabuval ööl on see kõige intensiivsem. Kesk- ja ka Põhja-Eesti rannikust kaugematel aladel võib maha tulla vähemalt 5, mõnes kohas isegi 8-10 cm märga lund.

«Tuul on tugev, nii et kui ka sadu läheb õhtul intensiivsemaks, muudab see kindlasti teedel nähtavuse halvaks,» lisas Paljak.

Teepinna temperatuurid jäävad plusspoolele, valdavalt 2-3 kraadi, rannikul kuni 4 kraadi. Sisemaal võib aga öösel õhutemperatuur langeda 0 kraadi ümbrusse ning teedele tekib jäide.

Kui hommikuks tuul veidi nõrgeneb, siis homme pöördub see läände ja loodesse ning tugevneb uuesti 15, rannikul 17-20 m/s. Sajuhulk ulatub kohati üle 20 mm.

Lörtsi ja vihma segu tuleb ka järgnevatel päevadel. Läänest ja loodest puhub meretuul, õhutemperatuur jääb kergelt plusspoolele, öösel võib langeda 0 kraadini.

Neljapäeval on juba sadusid vähem, kuid kui taevas selgineb, võib öösel tekkida kergeid miinuskraade, mis võib taas tekitada teedele libedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles