Kihnu lähistel käivad Eesti Energia tuuleparkide mõju-uuringuid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia kava Kihnu saare lähedusse Liivi lahte kaks tuuleparki rajada saab teoks alles pärast ulatuslikke uuringuid. Peale juba alanud lindude uuringu on kavas uurida ka tuulikute mõju kaladele ja muudki.

Kuigi valitsus pani tuuleparkidele piiri, mille täitumisel taastuvenergia toetust ei maksta, läheb Eesti Energia projektiga edasi, sest tuulikute rajamine peaks algama alles pärast 2020. aastat, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Meretuuleparkide rajamist on Eesti Energia kaalunud mitmesse paika, nüüd on alles jäänud kaks ala  Liivi lahes. Umbes saja merre paigaldatava tuulegeneraatori mõju keskkonnale selgub pärast tõsiseid uuringuid. Projekti tutvustas Eesti Energia Kihnu rahvamajas.

Eesti Energia taastuvenergia ja väikekoostootmise juhi Innar Kaasiku sõnul jääb tuulepark Kihnu lõunatipust 10-12 kilomeetri kaugusele, mis on Euroopas norm.

Linnustiku uurimisega alustasid TÜ mereinstituudi teadlased Eesti Energia tellimusel juba märtsis. Hollandist tellitud radar pandi paika juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles