Koolitajad tahavad pakkuda paremat toitu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitajad Triin Muiste (vasakul) ja Merike Kütt pidid ühe kuivati juurde ostma, sest ise 42 kraadi juures kuivatatud smuutikate ja linaseemneleibade nõudlus oli nii suur.
Koolitajad Triin Muiste (vasakul) ja Merike Kütt pidid ühe kuivati juurde ostma, sest ise 42 kraadi juures kuivatatud smuutikate ja linaseemneleibade nõudlus oli nii suur. Foto: Sille Annuk

Kui Triin Muiste ja Merike Kütt ainult koolitusi tegid, oli neil pidevalt probleem, et kliendid ostsid näitamiseks toodud raamatud või toorained lihtsalt käest ära.

Loomemajanduskeskuses tegutsev Parema Elu koolitusfirma õpetab kõiksugu kasulikke asju oma mõtteviisi muutmisest sushi valmistamiseni. Toidu- ja toitumiskoolitustel on nende programmis suur osa ning paljud õpitoad on just neile inimestele, kes peavad mingit toiduainet vältima või tahavad paremini ja tervislikumalt süüa teha.

Toitumisnõustaja Triin Muiste sõnul tuli alatihti ette, et kui ta rääkis inimestele näiteks kanepiseemnete kasulikkusest – sealt saab neidsamu häid oomega-3-rasvhappeid, mida kalast –, ütles klient, et see on tore küll, aga kus selliseid asju üldse müüakse.

Ja nii tegidki naised eelmisel reedel lahti oma Parema Toidu poe, kust saab osta igasuguseid mahedaid ja tervislikke toiduaineid.

Müügil omatehtu

Esialgu on nad piirdunud peamiselt kuivainetega, kuigi müüakse ka näiteks Ungari mahlu ja mett. Lisaks leiab  nen­de enda toodetut toortoitu, linaseemneleiba ja smuu­­ti­kaid.

Smuutikad on kuivatatud puuviljade segust maiustused, kuhu pole suhkrut lisatud ja mis sobivad hästi näiteks hüperaktiivsetele lastele. Linaseemneleib on seemnetest snäkk, kuhu on pandud punast kapsast, paprikat ja kõike muud head. Mõlema jaoks on neli eri retsepti.

Kütt rääkis, et plaanis on lisada valikusse ka müsliba­­toonid, aga nende tootmiseks oodatakse alles luba.

Praegune toodang on peamiselt pärit välismaalt, kuid Muiste kinnitas, et hoitakse silmad lahti ka Eesti tootjate suhtes. Meelehärmi teeb aga, et nii paljus siin toodetus kasutatakse valget suhkrut, seda eelistaks Parema Toidu pood vältida.

Leiab ka raamatuid

Valge suhkru vastasuse märgiks on terve eraldi magusainete riiul, kust leiab näiteks palmisuhkrut, ksülitooli, fruktoosi ja mitut muud magustajat.

Lisaks toidule on poes ka mõned mittesöödavad asjad. Kaks riiulit on raamatutele, mida koolitustel käijatele on soovitatud lugeda, letilt leiab korduvkasutatavad plastist kohvitopsid ja pisikeseks kokkupakitavad ilusad poekotid, mis mahuvad ridiküli või taskusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles