Teiste maade tudengid räägivad oma maast

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Tudengiorganisatsioon AIESEC toob projekti „Eyes Wide Open“ raames Pärnusse kõnelema tudengid Nigeeriast, Hollandist ja Singapurist, kes räägivad 15. novembril Tartu ülikooli Pärnu kolledžis oma koduriigi probleemidest ja ühiskondlikust olukorrast.

Noortevahetus eesmärk on suurendada Eesti noorte huvi rahvusvaheliste teemade osas ja avardada silmaringi, selleks toimuvad loengud viies Eestis linnas, tutvustas Seiko Kuik tudengiorganisatsioonist AIESEC.

Loengutes võtavad sõna välismaa vabatahtlikud, kes räägivad kodumaa sotsiaalpoliitilisest olukorrast. Pärast iga kõneleja sõnavõttu saab auditoorium astuda esinejaga diskussiooni, küsida lisaküsimusi või esitada oma seisukohti.

Projekti eesmärk on käsitleda rahvusvahelisi sündmusi ilma massimeedia filtrita ja luua otsekontakt riikide vahel. Tudengitel on võimalus teada saada globaalsete probleemide kohta välismaa eakaaslastelt ja diskuteerida neil teemadel.

Projekti „Eyes Wide Open“ on algatanud AIESECi Tartu osakond. AIESEC on ülemaailmne iseseisev mittetulunduslik noorteühendus, mille kaudu saavad tudengid võimaluse reisida, tehes sihtriigis vabatahtliku tööd. Noortevahetuste ja ülemaailmsete projektide abil võitleb organisatsioon diskrimineerimisega, olgu see rassiline, usuline või sooline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles