Pärnu ja Pasvalys etendasid tõelise trilleri

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KK Pärnu korvpallimeeskond pidi tunnistama Balti liigas Pasvalyse Pieno zvaigzdesi nappi paremust.
KK Pärnu korvpallimeeskond pidi tunnistama Balti liigas Pasvalyse Pieno zvaigzdesi nappi paremust. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Korvpalliklubi Pärnu meeskond pidi Balti liiga turniiril tunnistama Pasvalyse Pieno zvaigzdesi nappi paremust alles viimastel sekunditel.

Mängu avaveerand möödus võrdsete heitluses ja lõppes leedulaste 19:17 võiduga.

Poolajasireeniks suutis Pasvalyse meeskond väikese vahe sisse mängida, asudes juhtima numbritega  44:33.

Kolmandal veerandil tegid pärnakad korraliku vahespurdi, võites selle 22:13 ja kahandades kaotusseisu kahele punktile - 55:57.

Viimasel veerandil kulus Pärnu meeskonnal esimese korvini neli minutit. Vastased kasvatasid sel ajal skoori kuue punkti võrra.

Siis läks tõeliselt põnevaks. Algul tabas pärnakate Osvaldas Matulionis kolmese ja Augustas Peciukevicius tõi kaks punkti ning vahe oli taas kolm punkti.

Kolm ja pool minutit enne neljanda veerandaja lõppu vähendas Matulionis pärnakate kaotusseisu vaid ühele punktile.

2.05 enne veerandaja lõppu tõi Peciukeviciuse vabavise tabloole viigi 66:66. Pool minutit hiljem tabas ühe vabaviske Rannar Raap, viies Pärnu meeskonna juhtima 67:66.

Seejärel ei tabanud vabaviskejoonelt Peciukevicius ja Kristjan Kitsingu kahest viskest tabas vaid üks, mis tähendas pärnakatele kahepunktilist edu. Aega veerandaja lõpusireenini jäi 55 sekundit.

44 sekundit enne lõpuvilet tõi Trevon Hughes tabloole viigi 68:68.

36 sekundit enne sireeni ei tabanud Rain Raadik vabaviskeid ja Hughes viskas 15 sekundit enne mänguaja lõppu sisse kahese, tehes seisuks 68:70.

Järgmisel pärnakate rünnakul kaotas Kristjan Kitsing palli ja Matulionis pidi Hughesile vea tegema. Leedulaste leegionär vabavisetel ei eksinud ja tõi oma meeskonnale 72:68 võidu.

Pärnakate suurimad skooritegijad olid 14 punkti visanud Peciukevicius ja Raadik, kelle kontole kanti ka 12 lauapalli.

Pasvalyse meeskonna resultatiivseim oli 16 punkti visanud Yancy Gates.

Pärnakad on saanud Balti liigas neljast mängust ühe võidu ja on oma alagrupis neljandal kohal. Juhib viis võitu saanud Pasvalyse meeskond.

Balti liigas on Pärnu meeskonna järgmine vastane 30. novembril Valmiera.

KK Pärnu järgmine mäng on pühapäeval Eesti meistriliigas kodus Rakvere Tarvaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles