Sajad meeleavaldajad nõuavad ausat poliitikat

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Viljandis Rubiini platsil
Meeleavaldus Viljandis Rubiini platsil Foto: Marko Suurmägi

Kell 14 Viljandis Rubiini platsil alanud meeleavaldusele kogunes juba alguseks mitukümmend inimest, kuid tasapisi tuli neile lisa ja kell 14.50 oli protesteerijaid juba üle paarisaja.

Ehkki Facebookis algas sellel nädalal nii Tallinnas, Tartus kui Viljandis toimuvate miitingute korraldamine loosungi «Valeliku poliitika vastu!» all, toonitas üks Viljandi piketi korraldajaid, Mati Nuut avakõnes, et kohaletulnud pole mitte millegi vastased, vaid ausa poliitika poolt. Veidi hiljem märkis Nuut, et ignorantsuse vastu siiski ollakse.

Nuut rääkis, et valitsuse liikmete sõnul on Eesti majandus tõusuteel ja riigi rahandus korras, samas pole aga raha õpetajatele ja arstidele kõrgema palga maksmiseks. Nuudi järelduse kohaselt pole meil liiga vähe raha, vaid liiga palju vargaid. See tõdemus tekitas rahva seas ka esimese märgatava emotsiooni – inimesed huilgasid ja plaksutasid.

Meeleavaldus jätkus kõnede ja rahvamuusikute etteastetega.

Mari Tammar tänas oma sõnavõtus kõiki laulvast revolutsioonist osa võtnuid, kelle tõttu on temal, laulva revolutsiooni ajal sündinud lapsel, olnud võimalus kasvada demokraatlikus ühiskonnas. Samas avaldas Tammar kahetsust, et viimasel ajal ei ole Eesti enam selline riik, nagu ta peaks olema, sest poliitikud ei seisa rahva, vaid enese huvide eest. Et sellele vastu astuda, kutsus Tammar inimesi üles aktiivsemalt poliitikas kaasa rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles